Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florian Bodog: Voi solicita blocarea exportului intracomunitar pentru medicamentele care dispar

jurnalul.ro
Florian-Dorel Bodog

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat joi că intenționează să solicite blocarea exportului intracomunitar pentru medicamentele care dispar de pe piață, care nu se găsesc în farmacii și pentru care aprovizionarea nu se poate face la timp.

"În același timp, am trimis scrisoarea către Ministerul Economiei pentru a se face notificarea Comisiei Europene pentru blocarea exportului de vaccin și vreau să vă mărturisesc că intenționez să solicit blocarea exportului intracomunitar pentru mai multe medicamente în perioada care va urma, asta însemnând săptămâna viitoare. Pentru absolut toate medicamentele care sunt prevăzute în programele naționale de sănătate, pentru medicamentele prevăzute în programele de oncologie, pentru medicamentele pentru copiii cu leucemie. Pentru toate medicamentele care dispar de pe piață și pentru care am semnale că nu se găsesc în farmacii sau că nu pot fi aprovizionate la timp", a explicat Bodog, la Palatul Parlamentului, conform Agerpres.

El a precizat că are "toată determinarea" pentru a face acest lucru, întrucât își dorește ca pacienții români să nu fie defavorizați comparativ cu cei din alte țări în care medicamentele au prețuri mai mari. "Vreau să vă spun că suntem într-o situație de criză pe care o gestionăm cu cea mai mare atenție. Vreau să vă informez că Ministerul Sănătății, așa cum am declarat de fiecare dată când am ieșit public, a luat toate măsurile pentru a achiziționa vaccinurile și că în momentul de față așteptăm livrarea primului lot de ROR pentru cele 10 județe care lipsesc", a declarat ministrul Bodog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.