Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florian Coldea, 'un pensionar care știe multe': De ce a fost audiat 'noaptea, ca hoții'

www.nasul.tv
Iohannis Coldea

Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii, a fost audiat la Parchetul General, în dosarul în care se fac cercetări în urma înregistrărilor publicate de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Totul s-a întâmplat departe de ochii presei, chiar seara.

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a spus că instituțiile statului fac diferențe între cei pe care îi cheamă la audieri. Dacă el, în același dosar, a fost chemat ziua la audieri, ca să dea ochii cu presa, Coldea a fost audiat ”noaptea, ca hoții”, a spus Băsescu.

Citește și: A inceput caderea lui Dragnea. Va reusi sa pastreze puterea in PSD?

”Un fost președinte poate fi umilit, dar Coldea, niciodată. Eu am știut că a fost audiat. Am știut că a avut loc audierea pentru că a avut loc la același procuror la care am dat eu declarația. Nu s-a întâmplat noaptea, dar pe seară, cam cum s-a dat OUG 13. Probabil că a intrat pe ușa din față pe unde intră procurorii, nu pe ușa din spate, pe unde intră foștii președinți. A fost audiat noaptea, ca hoții. Aici discutăm despre slugărnicia instituțiilor statului față de unele persoane și disprețul față de altul. E un pensionar care știe multe, se umblă cu mănuși cu el.”, a declarat Traian Băsescu la B1 TV.

La jumătatea lunii ianuarie, directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, a solicitat, preşedintelui Klaus Iohannis, trecerea în rezervă a generalului Florian Coldea, după ce acesta a cerut eliberarea din funcţie.

Citește și: STUDIU Românii vor ca Uniunea Europeană să le rezolve problemele din sistemul de sănătate

SRI informa că motivele pentru care Coldea a făcut acest gest "ţin de demnitatea şi onoarea militară şi de riscul afectării grave a instituţiei".

Totodată, Serviciul Român de Informaţii preciza că, în urma verificărilor efectuate de comisia constituită potrivit cadrului normativ intern, a fost întocmit un raport care "clarifică toate aspectele vehiculate în spaţiul public" privind activitatea generalului Coldea, dar şi "alte aspecte care ţin de activităţile unor cadre ale serviciului care au fost vehiculate public".

Citește și: SCHIMBĂRI la WhatsApp: Noua funcție introdusă pentru utilizatori

SRI a transmis, la acea dată, că investigaţia privind afirmaţiile din mass-media din ultima perioadă a fost "complexă" şi "minuţioasă".

"Persoanele verificate au oferit tot sprijinul, au prezentat documentele necesare şi au răspuns complet tuturor întrebărilor. În concluzia raportului, prezentat într-o şedinţă a Biroului Executiv al SRI, comisia specială a precizat că din activitatea domnului Coldea, supusă verificării, nu au rezultat elemente care să se constituie în încălcari ale legii sau normelor interne în vigoare", arăta SRI.

Citește și: STUDIU Oamenii grași au asociate 11 tipuri de CANCER

La începutul lunii ianuarie, Parchetul General informa că la Secţia de urmărire penală şi criminalistică a fost înregistrat un dosar penal care s-a constituit ca urmare a informaţiilor făcute publice prin materialul difuzat pe postul România TV şi în care este redat un dialog între fostul preşedinte Traian Băsescu şi o altă persoană privind cauze judiciare.

Potrivit Biroului de presă al Parchetului General, procurorii s-au sesizat din oficiu în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.