Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florian Walter face o nouă victimă celebră cu un denunț: Ce a recunoscut la DNA

florian walter

Omul de afaceri Florian Walter a recunoscut miercuri că i-a plătit fostului primar al Ploieştiului Iulian Bădescu cazarea la un hotel în Antalya, în timpul unui cantonament al echipei Petrolul Ploieşti în Turcia.

Florian Walter, fost finanţator al clubului Petrolul Ploieşti, a fost audiat miercuri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în calitate de martor, în dosarul în care Iulian Bădescu este judecat pentru fapte de corupţie în legătură cu finanţarea ilegală din bugetul local a echipei de fotbal.

Citește și: Florian Walter, denunţ exploziv la DNA: Cine ar fi încercat să-l ucidă

În cadrul audierii, Florian Walter a spus că Iulian Bădescu, consilieri locali şi câţiva ziarişti au însoţit, în anul 2013, echipa Petrolul Ploieşti într-un cantonament în Antalya, iar fostul primar s-a folosit de această deplasare pentru a-şi face campanie, prin transmiterea de imagini şi fotografii în presă.

El a mai relatat că, la un moment dat, în hotel a avut loc o şedinţă la care au luat parte sportivii şi staff-ul echipei, în cadrul căreia Iulian Bădescu a promis că se va ţine de cuvânt în legătură premierea clubului, dacă Petrolul Ploieşti va câştiga Cupa României.

Citește și: Câți oameni pot trăi pe Pământ

Walter a spus că el i-a plătit lui Iulian Bădescu cazarea la hotel, însă nu şi pentru consilieri sau ziarişti.

În acest dosar, Iulian Bădescu a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, luare de mită, efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Citește și: Mii de oameni anunță o mega-manifestație în care se vor masturba în public

Potrivit DNA, în cursul anului 2013, în calitate de primar al Ploieştiului, Bădescu a semnat un contract de cooperare încheiat între municipiul Ploieşti şi Asociaţia Comunitară 'Lupii Galbeni 2012' Ploieşti, iar ulterior a semnat regulamentul privind punerea în aplicare a acestuia, în lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustrăgând aceste operaţiuni controlului de legalitate, regularitate şi încadrare în creditele bugetare, şi a dispus plata sumei de 8.000.000 lei (în trei tranşe) către asociaţie, deşi cunoştea că nu este legală.

Totodată, Bădescu este acuzat că i-a pretins unui reprezentant al acelei asociaţii, în schimbul derulării contractului de asociere şi a regulamentului de aplicare a contractului, precum şi a efectuării plăţilor, 300.000 euro reprezentând un comision de 10% din valoarea totală a sumelor ce urmau a fi acordate de primărie jucătorilor echipei de fotbal FC Petrolul Ploieşti, ale cărei interese erau reprezentate de Asociaţia Comunitară, precum şi foloase necuvenite constând în contravaloarea transportului şi a cazării, în perioadele ianuarie - februarie 2013, respectiv ianuarie - februarie 2014, la două hoteluri din Turcia, unde Bădescu a însoţit echipa în cantonament.

Citește și: BOMBĂ în dosarul de șantaj al lui Dan Voiculescu: Avocații cer eliminarea interceptărilor

Potrivit unor surse judiciare, reprezentantul în cauză este chiar finanţatorul Petrolului Ploieşti, Daniel Capră, care este şi denunţător în cauză.

În rechizitoriu se mai arată că omul de afaceri Florian Walter, care a fost o perioadă finanţator al echipei FC Petrolul Ploieşti, a avut ideea ca Iulian Bădescu să primească un comision de 10% din sumele pe care primăria ar fi urmat să le plătească Asociaţiei "Lupii Galbeni".

Citește și: Grevă spontană la TAROM

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.