Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Roman (PNL): Centenarul Unirii nu va putea fi organizat cu vorbe, costă 60 milioane euro

PNL

Deputatul PNL Alba Florin Roman afirmă, într-un comunicat transmis marţi Agerpres, că se ridică la aproximativ 60 de milioane de euro este suma care ar ar trebui alocată pentru finanţarea proiectelor de infrastructură culturală pentru Centenarul Unirii, care 'nu va putea fi organizat doar cu vorbe'.

Vicelider al grupului parlamentar PNL din Camera Deputaţilor, Florin Roman susţine că 'actuala Coaliţie PSD-ALDE nu acordă deloc atenţia cuvenită problemelor legate de organizarea concretă şi planificarea din timp a evenimentelor Centenarului Unirii'. Liberalul consideră că 'lucrurile nu mai pot fi tergiversate la nesfârşit', menţionând că a avut o întâlnire cu ceilalţi parlamentari liberali de Alba, cu conducerea Primăriei Alba Iulia şi cu cea a Consiliului Judeţean Alba, în vederea discutării problemelor legate de susţinerea proiectelor care ar trebui cât mai repede demarate pentru Centenar.

'Ca urmare a acestei întâlniri, semnalez guvernanţilor faptul că suma care ar trebui alocată pentru finanţarea proiectelor de infrastructură culturală pentru Centenar nu este una astronomică, fiind nevoie de aproximativ 60 milioane de euro, o sumă care reprezintă doar 1% din fondul aflat la dispoziţia Ministrului Dezvoltării pentru finanţarea proiectelor derulate prin PNDL', arată Florin Roman. Potrivit acestuia, majoritatea parlamentară PSD-ALDE, 'deşi susţine încă de pe vremea Guvernării Ponta că va demara un plan măreţ dedicat Centenarului, obstrucţionează de fapt chiar realizarea Monumentului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 la Alba Iulia, monument care riscă să nu se mai poată concretiza până la Centenar'. Roman a menţionat că propunerea legislativă care se referă la finanţarea acestui proiect cu suma de 15 milioane lei, deşi a trecut de votul Senatului de foarte multă vreme, 'zace într-un sertar al Camerei Deputaţilor condusă de domnul Dragnea'.

Deputatul PNL a lansat un apel tuturor partidelor parlamentare, considerând că Centenarul Unirii 'nu poate fi celebrat aşa cum ar trebui, pe măsura importanţei lui istorice unice, dacă toate forţele politice din România, fie că se află la putere sau în opoziţie, nu înţeleg că trebuie să facă urgent front comun pentru concretizarea acestui proiect'. Florin Roman a conchis că Centenarul poate fi realizat 'cu succes numai dacă se înţelege din nou faptul că, tot printr-o voinţă politică la unison, aşa cum au putut fi unite toate eforturile politice pentru a putea face posibilă integrarea României în structurile euroatlantice, se pot debloca şi finaliza toate proiectele necesare aniversării a 100 de ani de la Marea Unire'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.