Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FMI anunță: Grecia o să iasă din zona euro! Ce se va întâmpla cu moneda europeană

grexit

Ieşirea Greciei din zona euro (Grexit) este posibilă, dar o astfel de evoluţie nu va vesti probabil sfârşitul monedei euro, a afirmat directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde.

"O ieşire a Greciei din zona euro este o posibilitate, iar un astfel de pas nu va fi uşor de gestionat, însă nici nu va însemna sfârşitul euro", a declarat şefa FMI.

Miercuri seară, premierul elen Alexis Tsipras a anunţat că Grecia este aproape de a ajunge la un acord cu creditorii săi, UE şi FMI, care va permite deblocarea unei tranşe de 7,2 miliarde de euro, bani necesari pentru ca Grecia să nu intre în faliment. Declaraţiile lui Tsipras au fost contrazise, însă, de ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, potrivit căruia nu s-au înregistrat progrese semnificative în discuţiile dintre cele două părţi.

Grecia nu va mai avea acces la fondurile FMI, dacă îşi pune în aplicare planul de a nu rambursa sumele datorate instituţiei, a avertizat, joi, un purtător de cuvânt al instituţiei.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.