Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FMI la întâlnirea cu Iohannis:România are nevoie de creşterea performanţelor în absorbţia de fonduri

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit joi, la Palatul Cotroceni, cu delegaţia FMI condusă de Reza Baqir, şeful misiunii pentru România. Administraţia Prezidenţială informează, într-un comunicat transmis Agerpres, că întrevederea a avut ca scop prezentarea principalelor concluzii ale misiunii periodice de evaluare, în virtutea statutului României de ţară membră a Fondului Monetar Internaţional.

Potrivit sursei citate, temele abordate s-au axat pe evoluţiile economice recente ale României, şeful misiunii FMI subliniind "necesitatea unor politici economice sănătoase, care să consolideze creşterea economică din ultimii ani a României, mai ales în contextul în care actualul cadru fiscal-bugetar prezintă o serie de riscuri şi vulnerabilităţi". Administraţia Prezidenţială arată că, în cadrul întâlnirii, a fost prezentată nevoia de a regândi trendul politicilor economice din ultimii ani, de la politici şi măsuri axate pe stimularea puternică a consumului, către politici de susţinere a investiţiilor şi a structurii productive a economiei României.

"Reprezentanţii FMI au arătat că România are nevoie de creşterea performanţelor în absorbţia fondurilor europene şi îmbunătăţirea semnificativă a colectării veniturilor de către ANAF, dar şi de asigurarea predictibilităţii şi susţinerea în continuare a luptei împotriva corupţiei", se precizează în comunicat.

La rândul său, şeful statului a menţionat importanţa creşterii încrederii în economia României, prin politici publice credibile, eficienţă şi transparenţă a cheltuielilor publice, dar şi printr-un cadru competitiv pentru mediul de afaceri. În încheierea întrevederii, a fost reafirmată dorinţa de a continua colaborarea bună dintre România şi Fondul Monetar Internaţional, astfel încât climatul economic general să fie stabil şi favorabil creşterii prosperităţii, indică sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.