Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Foști comisari europeni, inclusiv Dacian Cioloș, primesc indemnizații de la CE

inquam / George Calin
dacian ciolos

Deşi nu mai sunt în funcţie de doi ani, 16 foşti comisari europeni, printre care şi premierul român Dacian Cioloş, încă primesc indemnizaţii de cel puţin 8.333 de euro, scrie cotidianul german Die Zeit, citat de Politico, informează agerpres.ro.

Foştii comisari din executivul european condus până în 2014 de Jose Manuel Barroso primesc aceste indemnizaţii pentru a nu se alătura unor mari companii imediat după ce părăsesc funcţiile de la Bruxelles. Cu toate acestea, scrie cotidianul german, mulţi dintre foştii comisari care primesc indemnizaţiile de tranziţie sunt deja în poziţii de conducere în mari companii, lucrează în firme de lobby sau sunt înalţi demnitari.

Cioloș, EXPLICAȚII despre salariul primit de la C.E.


Pe lista celor care lucrează deja, deşi primesc indemnizaţia de tranziţie, se află Karel De Gucht, fostul comisar pentru comerţ, care a devenit între timp membru al consiliului de administraţie al Arcelor Mittal şi al companiei de telecomunicaţii Proximus, Connie Hedegaard, fostul comisar pentru combaterea schimbărilor climatice, care a devenit membru în consiliul de administraţie al grupului Danfoss, şi Dacian Coloş, fost comisar pentru agricultură, în prezent premierul României. 

Conform legislaţiei care datează din 1967, indemnizaţiile sunt acordate timp de trei ani. Anul acesta, perioada de tranziţie a fost redusă la doi ani, însă modificarea nu se aplică retroactiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.