Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focar de hepatită A, soldat cu 20 de morți, în sudul Californiei

hepatita

Un focar de hepatită A identificat în comitatul San Diego din sudul Californiei s-a soldat până în prezent cu moartea a 20 de persoane, a anunțat marți departamentul local pentru sănătate, citat de DPA.

În plus față de aceste decese, în zonă au fost semnalate 536 de cazuri de hepatită A, potrivit ultimelor date ale departamentului, care a adăugat că majoritatea cazurilor au fost înregistrate în rândul persoanelor fără adăpost și al consumatorilor de droguri.

De la izbucnirea focarului, în noiembrie anul trecut, mai mult de 90.700 de persoane au fost vaccinate, iar responsabilii din domeniul sănătății au oferit peste 8.000 de kit-uri de igienă, care conțin dezinfectant pentru mâini, șervețele umede și apă îmbuteliată.

Focarul s-a răspândit de la om la om și prin contact cu "medii contaminate cu fecale", a indicat departamentul menționat.

Hepatita A este o boală contagioasă cauzată de infecția ficatului cu virusul hepatic A, unul dintre cele 5 tipuri principale de virusuri responsabile pentru hepatitele virale. Acesta se transmite în principal prin contact personal și prin alimente și apă contaminate.

Persoanele care au contractat hepatita A au șanse bune recuperare, spre deosebire de cele infectate cu hepatita B sau C care pot dezvolta o infecție cronică care poate duce la ciroză hepatică și cancer, scrie AGERPRES.

Citeşte şi: RAPORT - Schimbările climatice au afectat sănătatea a milioane de persoane la nivel global .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.