Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fondul Monetar Internațional are vești proaste după Brexit: Toată lumea e afectată

brexit

Fondul Monetar Internațional (FMI) a înrăutățit pentru a cincea oară în ultimele 15 luni estimarea de creștere a economiei mondiale în 2016 și 2017, din cauza incertitudinilor provocate de votul privind ieșirea Marii Britanii din UE (Brexit), transmite Reuters.

Anul acesta, economia mondială ar urma să înregistreze o creștere de 3,1%, față de un avans de 3,2% estimat de FMI în aprilie, în timp ce anul viitor expansiunea ar urma să ajungă la 3,4%, față de un avans de 3,5% prognozat anterior.

Citește și: ATENȚIE, IMAGINI ȘOCANTE O femeie a fost MÂNCATĂ de tigru, alta a fost grav rănită

De asemenea, FMI a revizuit în scădere estimările privind evoluția economiei Marii Britanii deoarece această țară va fi cea mai afectată de incertitudinile provocate de Brexit. Anul acesta, economia britanică ar urma să înregistreze o creștere de 1,7%, față de un avans de 1,9% estimat de FMI în aprilie, în timp ce anul viitor expansiunea ar urma să ajungă la 1,3%, față de un avans de 2,1% prognozat anterior.

În ciuda recentelor îmbunătățiri din Japonia și Europa și a redresării parțiale a prețurilor materiilor prime, Brexitul a creat o sporire semnificativă a incertitudinii care va afecta investițiile, încrederea consumatorilor și a piețelor, avertizează instituția financiară internațională.

Citește și: Fata nestiuta a lui Radu Beligan! Comunist de frunte, regretatul actor apare in notele Securitatii ca TURNATOR

Pentru acest an, FMI a îmbunătățit ușor estimarea de creștere a zonei euro, dar a redus prognoza pentru anul viitor, de la 1,6% la 1,4%. PIB-ul Chinei ar urma să înregistreze un avans de 6,6% în 2016 și de 6,2% în 2017.

În acest an, recesiunile din Brazilia și Rusia vor fi mai puțin severe decât s-a estimat anterior, pe fondul redresării parțiale a prețului țițeiului și al materiilor prime, ambele state urmând să revină pe creștere în 2017, previzionează FMI, titrează agerpres.ro.

Citește și: Au trecut granița, fără să-și dea seama, în vânătoare de pokemoni

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.