Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fondurile private de pensii au dat lovitura: Ce a anunțat BNR

pixabay.com
diverse, bani, monede

Fondurile private de pensii și-au continuat tendința de creștere în anul 2016, atât pe Pilonul II, cât și pe Pilonul III, ca urmare a majorării numărului de participanți și menținerii la un nivel scăzut a plăților lunare efectuate către beneficiari, se arată într-un raport al Băncii Naționale a României (BNR).

'Cu toate acestea, comparațiile la nivel regional indică faptul că România are cel mai scăzut grad de intermediere din regiune (active raportate la PIB), o situație similară fiind înregistrată și în ceea ce privește numărul acestor entități. Cea mai mare pondere în portofoliul de investiții al fondurilor de pensii private o au titlurile de stat (65%, decembrie 2016)', se arată în document, conform Agerpres.

Citește și: Procurorul Doru Țuluș, atac NĂUCITOR la adresa Codruței Kovesi: 'DNA a ajuns o CARICATURĂ' - VIDEO

Potrivit acestuia, randamentele s-au diminuat pentru toate categoriile de investiții ale fondurilor de pensii, cu excepția celor plasate la fondurile de investiții.

'Contextul macroeconomic caracterizat de rate ale dobânzii reduse poate conduce la asumarea de riscuri suplimentare prin investiții în active cu randamente mai ridicate, dar și cu un grad de risc mai mare', informează BNR.

Citește și: Curtea Constituțională, veste URIAȘĂ pentru toți muncitorii

Conform sursei citate, sectorul financiar nebancar și-a continuat, într-un ritm moderat, tendința de creștere în anul 2016, pe fondul condițiilor economice favorabile. Ponderea activelor sectorului financiar nebancar în sistemul financiar a crescut la 23,5% în decembrie 2016, în principal datorită avansului înregistrat de fondurile de pensii și societățile de asigurare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.