Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forța Națională vrea să îl dea afară pe ambasadorul SUA

www.listamarci.ro
forta nationala FN

Partidul Forța Națională a reacționat la fotografia în care ambasadorul SUA la București s-a afișat cu steagul secuiesc, declarând că ”gestul ambasadorului SUA de a se afișa cu un steag separatist este inacceptabil”.

”Dacă SUA pretinde a fi prieten al României, gestul ambasadorului SUA de a se afișa cu un steag separatist este inacceptabil și contravine mult lăudatului parteneriat pe care acest stat îl are cu România. După gestul ambasadorului SUA de la Chișinău prin care Basarabia nu mai este recunoscută ca pământ românesc, lobby-ul pe care Ambasadorul SUA la București îl face indirect pentru pretențiile autonomiste maghiare prin afișarea alături de steagul extremiștilor maghiari este o dovadă că SUA nu își cunoaște prietenii”, spune secretarul general al Forței Naționale, Mircea Găinușă.

David Cameron, ASPRU CRITICAT de Parlamentul britanic

Potrivit Forței Naționale, ”ambasadorul Hans Klemm datorează scuze poporului român și are nevoie să studieze istoria românilor din Transilvania ca să afle ce gafă a făcut. Nu e destul că România a fost nedreptățită după cel de-al doilea război mondial și a pierdut Basarabia și parte din Bucovina, acum se induce ideea unei enclave separatiste în inima României!”

Accident pe Podul Ciurel, din Capitală: Jurnaliști LOVIȚI de o mașină în timpul unei filmări/ UPDATE

Partidul Forța Națională i-a solicitat ambasadorului ”să își ceară scuze poporului român și să afirme răspicat că România este ”stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”, așa cum este prevăzut în Constituție. În caz contrar, ambasadorul SUA nu mai este prietenul poporului român!”

Mircea Găinușă îi cere și președintelui  Iohannis ”să ia atitudine publică și să demonstreze că este președintele tuturor românilor și că apără prevederile constituționale”. De asemenea, crede Forța Națională, ”o reacție din partea MAE este de asemenea necesară pentru că ambasadorul SUA a încălcat toate normele diplomatice, iar în cazul în care nu repară gafa comisă, nu mai este binevenit în România, gestul său împingând statul român să caute alte opțiuni geopolitice!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.