Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Formularul 088 ne-a retrogradat 7 locuri la ușurința de a deschide o nouă afacere

În clasamentul final, România a avansat o treaptă în ceea ce privește ușurința de a derula afaceri. În prezent, ne situăm pe locul 36, față de ediția precedentă când ne-am aflat pe locul 37, din cele 190 de țări analizate în Raportul Global „Doing Business” 2017.

Unde stăm mai bine?

Cel mai mare avans l-am înregistrat în privința obținerii permiselor de construcție unde România a avansat 10 poziții față de ediția anterioară, în prezent regăsindu-ne pe locul 95. De asemenea, am avansat 8 poziții privind executarea contractelor, 7 poziții privind înregistrarea proprietăților, 5 poziții în ceea ce privește taxele plătite, 4 poziții privind protecția investitorilor minoritari și respectiv 3 poziții privind rezolvarea insolvențelor.

Unde stăm mai prost?

În schimb, formularul 088 a îngreunat procedurile de înregistrare a firmelor plătitoare de TVA, ceea ce a aruncat România de pe locul 45 obținut anterior, pe locul 62 în anul 2017 la ușurința de a deschide o afacere, potrivit Raportului Global „Doing Business” 2017.

Am retrogradat, totodată, un loc la ușurința de racordare la electricitate, situându-ne pe locul 134 din cele 190 de țări analizate.

Unde stagnăm?

România continuă să se situeze pe locul 1 în ceea ce privește comerțul internațional și ne-am păstrat poziția 7 privind ușurința de a obține un credit.

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.