Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forţele armate filipineze au pus capăt asediului instituit de ISIS în Marawi

reuters
armata filipine, marawi

Forţele armate filipineze au pus capăt unei bătălii care s-a desfăşurat timp de cinci luni împotriva combatanţilor Statului Islamic (SI) în oraşul Marawi din sudul ţării, o luptă care a marcat cea mai mare criză de securitate din Filipine din ultimii ani, relatează Reuters şi AFP, scrie agerpres.ro

'Anunţăm sfârşitul tuturor operaţiunilor armate în oraşul Marawi', a declarat ministrul apărării Delfin Lorenzana pentru presă în cadrul unei reuniuni pe probleme de securitate regională în Clark, în nordul Filipinelor. 

'Nu mai există militanţi în Marawi', a mai spus oficialul filipinez. 

Preşedintele Rodrigo Duterte a declarat marţea trecută că oraşul Marawi a fost 'eliberat de influenţa teroriştilor', însă că luptele nu s-au încheiat în totalitate. 

Purtătorul de cuvânt al armatei, generalul-maior Restituto Padilla, a afirmat că în oraş mai au loc schimburi de focuri, însă a ţinut să precizeze că 'nu mai există terorişti' în Marawi. Padilla a spus că trupele au încercat să-i convingă pe rebelii rămaşi să se predea, însă aceştia au refuzat. 

Asediul asupra oraşului Marawi a provocat îngrijorări serioase că susţinătorii Statului Islamic intenţionează să transforme zonele musulmane din insula Mindanao într-o bază pentru operaţiunile SI din sud-estul Asiei. 

Şeful armatei, generalul Eduardo Ano, a afirmat că cel puţin 42 de trupuri de rebeli au fost găsite luni în două clădiri şi într-o moschee în zona de luptă din oraş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.