Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forţele irakiene au recucerit gara din Mosul

Forţele irakiene au anunţat marţi că au recucerit din mâinile organizaţiei Statul Islamic (SI) gara din Mosul (nordul Irakului), nefolosită după instalarea jihadiştilor în acest mare oraş din nordul Irakului şi care a fost odată una dintre cele mai importante din această ţară, informează AFP, conform agerpres.

Construită în anii '40, gara feroviară din Mosul permitea transportul de mărfuri dinspre Turcia şi Siria spre Bagdad şi Basra (sud) şi a fost ţinta unor 'numeroase atacuri teroriste', încă înainte de instalarea SI, în 2014, a explicat directorul general al companiei naţionale a căilor ferate, Salam Jabr Saloom.

Incident DRAMATIC în Cappadocia. 49 de răniţi după aterizarea FORŢATĂ a trei baloane - FOTO

Transportul de pasageri a încetat după invazia americană a Irakului, în 2003, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei, Abdulsattar Mohsen.

Locotenentul Raed Shakir Jawadat, unul dintre comandanţii poliţiei federale, a anunţat într-un comunicat să trupele irakiene au recucerit gara feroviară, precum şi o gară rutieră din apropiere, ambele situate la sud-vest de vechiul oraş.

După ce au cucerit în ianuarie partea estică a oraşului, forţele irakiene, susţinute de o coaliţie internaţională sub comandament american, au lansat luna trecută o ofensivă pentru a relua controlul asupra zonei de vest a oraşului Mosul.

De atunci, ele au recucerit de la SI mai multe clădiri importante sau simbolice, cum este şi sediul guvernului provinciei Ninive, precum şi muzeul din oraş, vandalizat de jihadişti.

Duminică, forţele irakiene au anunţat că au cucerit mai mult de o treime din Mosul-Vest, a cărui recucerire ar constitui un revers major împotriva grupării ultraradicale sunite, care a preluat controlul asupra lui în iunie 2014, în timpul unei ofensive-fulger.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.