Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forţele speciale ruse au reţinut mai mulţi suspecţi de complicitate în atacul din St.Petersburg

politie rusia

Autorităţile ruse au reţinut mai multe persoane suspectate că ar fi complici ai autorului atentatului cu bombă de la metroul din Sankt-Petersburg în care au murit 14 persoane şi au fost rănite alte 49, a informat joi agenţia de ştiri Interfax, citând o sursă din cadrul serviciilor de securitate, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit sursei citate, autorităţile verifică legăturile persoanelor reţinute cu atacatorul. Interfax a informat totodată că anchetatorii au găsit dovezi la adresele presupuşilor complici ai autorului atentatului.

Bashar al-Assad: 'Singura opţiune este victoria'

Agenţia France Press a relatat joi că anchetatorii ruşi au anunţat că au efectuat percheziţii la domiciliul "cunoştinţelor lui Akbarjon Djalilov", presupusul autor al atentatului. Este vorba despre "cetăţeni din ţări din Asia Centrală care s-au aflat în contact cu Djalilov", a anunţat Comisia de anchetă, fără a preciza dacă aceştia au fost arestaţi. Diferite "obiecte" au fost confiscate din locuinţele acestor persoane, a afirmat Comisia într-un comunicat.

Presupusul autor al atentatului, identificat datorită unei analize ADN, este un bărbat de 22 de ani, Akbarjon Djalilov, născut în regiunea Osh, din Kârgâzstan, dar care trăieşte din 2011 în Rusia.

Rusia, care desfăşoară în Siria o operaţiune militară în susţinerea Damascului, nu a mai fost lovită atât de puternic după explozia, la 31 octombrie 2015, deasupra provinciei egiptene Sinai, a unui avion ce făcea legătura între Egipt şi Sankt-Petersburg, atentat în care au murit 224 de oameni.

După acel atentat revendicat de SI, atacuri au lovit instabilele republici ruse din Caucaz şi serviciile de securitate ruse au anunţat în mai multe reprize că au dezmembrat celule jihadiste ce se pregăteau să lovească Moscova şi Sankt-Petersburgul.

Ambasadoarea SUA la ONU: 'Trump are o mare problemă. Rusia!'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.