Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost consilier local în Deva, trimis în judecată pentru conflict de interese

ebihoreanul.ro
justitie

Marian Muntean, fost consilier local în Deva, a fost trimis în judecată de procurorii de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care este acuzat de conflict de interese. 

"Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Marian Muntean sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese", se precizează într-un comunicat al PÎCCJ transmis miercuri AGERPRES.

NEBUNIE Singurul profesor universitar din Comisia de Învățământ a fost dat AFARĂ din Comisie


Potrivit rechizitoriului întocmit de anchetatori, la data de 29 martie 2013, în calitate de consilier local în cadrul Consiliului Local al municipiului Deva, Marian Muntean ar fi participat la şedinţa de consiliu din acea dată şi şi-ar fi exercitat dreptul de vot cu privire la majorarea numărului de călătorii gratuite dus - întors pe lună în favoarea mai multor categorii de persoane din municipiul Deva de la 7 la 10, în condiţiile în care operatorul de transport era o societate în cadrul căreia el deţinuse calitatea de administrator până în data de 5 iulie 2012, iar ulterior pe cea de administrator de fapt. 

În consecinţă, arată sursa citată, societatea respectivă ar fi urmat să fie retribuită cu contravaloarea biletelor eliberate de către Consiliul Local, hotărârea adoptată conducând la producerea de foloase patrimoniale în favoarea inculpatului. 

PÎCCJ precizează că Muntean a deţinut calitatea de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Deva din data de 25 iunie 2012 până pe 10 noiembrie 2015. 

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Deva.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.