Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost consilier prezidenţial şi ambasador: 'Parada militară' de 1 Decembrie este o rușine

inquamphotos.com / Adriana Neagoe
ziua nationala a romaniei

Un fost şef al Cancelariei Prezidenţiale din mandalul lui Traian Băsescu, Cătălin Avramescu, ulterior ambasador al României în Finlanda şi Estonia (până în 2016), critică modul în care este marcată oficial Ziua Naţională. Acesta susţine că tehnica de luptă este complet depăşită, iar defilarea are loc în faţa unor infractori.

Vezi și: De ce NU ar trebui să fie 1 Decembrie Ziua Națională a României

"'Parada militară' de 1 Decembrie este o rușine. Orice om onest nu poate fi decât revoltat de această butaforie organizată pe bani publici. Vor defila niște vechituri prin fața unor infractori. Tehnica de luptă este complet depășită, incapabilă să asigure apărarea în fața unei Rusii agresive, care a investit mult în mijloace de luptă moderne, ce surclasează orice are România prin depozite. S-au cheltuit fonduri enorme pentru pensiile speciale ale generalilor lui Nicolae Ceaușescu. Instituțiile militarizate au produs, pe bandă rulantă, plagiate și doctorate de carton. Ce este de sărbătorit aici?", a scris Avramescu pe Facebook, înainte de începerea paradei militare de la Arcul de Triumf.

Vezi și: Maia Morgenstern povestește cum a fost UMILITĂ la Arcul de Triumf, lângă Klaus Iohannis

Cătălin Avramescu a fost rechemat de la post, de preşedintele Iohannis, pe 5 aprilie 2015. Ulterior, s-a remarcat prin comentarii despre alegerile din Diaspora din 2014, temă pe care a cerut să fie audiat la DNA, dar şi despre serviciile de informaţii sau diverse anchete. La începutul lunii august, numele fostului ambasador a apărut pe lista publicată de Sorin Ovidiu Vîntu, alături de alţi jurnalişti şi foşti jurnalişti despre care mogulul scria că îi pare rău că i-a plătit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.