Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost deputat deschide cutia Pandorei. Culmea cumulului de pensii speciale

Un fost deputat PRM Ioan Baldea vrea sa atace in contencios administrativ normele de aplicare a legii pensiilor speciale pentru Parlamentari. In acest sens el a trimis deja plangere administrativa prealabila Parlamentului, iar Birourile Permanente Reunite au trimis-o spre analiza Comisiei de Statut.

Concret, fostul deputat doreste sa cumuleze doua pensii speciale pentru ACELASI mandat. Normele de aplicare a legii pensiilor speciale nu permit cumularea acestei indemnizatii cu o pensie de functionar public parlamentar, obtinuta pentru acelasi mandat. Insa legea prevede posibilitatea cumularii pensiei speciale cu orice alta pensie sau indemnizatie.

Culmea ironiei este ca prin acest atac in contencios, normele de aplicare vor fi suspendate si nimeni nu va putea lua pensie speciala pana cand instanta nu va decide daca fostul deputat PRM poate cumula 2 pensii pentru acelasi mandat.

Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au decis, luni, să trimită normele de aplicare ale legii privind pensiile speciale la Comisia de statut, cu termen până pe 21 martie, pentru a lămuri problema legată de faptul că aceste norme au fost mai întâi publicate în Monitorul Oficial, iar apoi ministerele Muncii şi al Finanţelor au venit cu observaţii asupra lor.

 

content-image

content-image

content-image

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.