Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost deputat UDMR condamnat la 3 ani de închisoare

Fostul deputat UDMR Pal Arpad a fost condamnat de ICCJ la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care este acuzat de conflict de interese, pentru ca si-a angajat fiica la biroul parlamentar, instanta dispunând ca acesta sa aiba interdictie zece ani sa mai ocupe o functie publica.

"Interzice inculpatului dreptul de a fi ales în autoritatile publice sau în functii elective publice, dreptul de a ocupa o functie publica implicând exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfasura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru savârsirea infractiunii, pe o durata de 10 ani", potrivit deciziei instantei supreme, citată de Mediafax.
Fostul deputat Pal Arpad va avea un termen de încercare de sapte ani, conform deciziei instantei supreme.
Hotarârea Înaltei Curti de Casatie si Justitie nu este definitiva, aceasta putând fi contestata cu apel.
Pal Arpad a fost trimis în judecata în 8 august, de procurorii Parchetului instantei supeme, care l-au acuzat ca, în mandatul de deputat (2008-2012), a propus angajarea fiicei sale, Katalin Pal, în cadrul Biroului sau Parlamentar din Circumscriptia electorala nr. 21 Harghita si a avizat contractele individuale de munca încheiate cu aceasta în 2008 si, respectiv, 2009. În baza acestor contracte, Katalin Pal a câstigat 35.221 de lei, suma platita din bugetul Camerei Deputatilor.
Dosarul a fost deschis în urma sesizarii Agentiei Nationale de Integritate, care în noiembrie 2011 anunta ca deputatul UDMR Pal Arpad a fost în conflict de interese.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.