Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost director al Administraţiei de Apă Mureş, trimis în judecată de DNA

Procurorii DNA Oradea l-au trimis în judecată din nou pe Teodor Giurgea, la data faptelor director la Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Mureş, pentru două infracţiuni de luare de mită. 

În dosar, au mai fost deferiţi justiţiei Ioan Popa, la data faptei şef birou investiţii la ABA Mureş, pentru complicitate la luare de mită, şi oamenii de afaceri Laurenţiu Manuel Huja, Iulian Zaharia, Gheorghe Maxinan şi Virgil Sorin Henţ, pentru dare de mită.

CARNAJ în Afganistan: ATENTAT cu zeci de victime

Potrivit unui comunicat al DNA, Teodor Giurgea, în calitate de director ABA Mureş, în octombrie 2010, prin Ioan Popa, le-a pretins celorlalţi patru inculpaţi să îi vireze 37.200 lei în contul unei societăţi indicate, lucru care s-a şi întâmplat în perioada 2 noiembrie - 23 decembrie 2010. 

"Banii au fost primiţi de Giurgea, pentru ca, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, să asigure derularea în condiţii optime a contractelor încheiate de societăţile comerciale administrate de cei patru oameni de afaceri cu ABA Mureş. La 5 octombrie 2010, Teodor Giurgea, în aceeaşi calitate, a pretins unui alt reprezentant al unei societăţi comerciale suma de 2.500 lei care să îi fie virată în contul unei alte firme indicate de inculpat", susţin procurorii.

ALERTĂ - Victor Ponta a PLAGIAT. I se retrage titlul de doctor/ OFICIAL


DNA precizează că, de această dată, banii au fost pretinşi de acesta pentru ca, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, să dispună măsurile necesare pentru recepţionarea lucrărilor şi plata facturilor emise de firma omului de afaceri în legătură cu executarea unui contract având ca obiect amenajări hidrotehnice.

Tăriceanu a dat în 'mintea copiilor'. Preşedintele Senatului a ajuns la spital


Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti. 

DNA precizează că directorul ABA Mureş a mai fost trimis în judecată, în septembrie 2013, într-un dosar separat, tot pentru fapte săvârşite în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.