Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost director APIA, condamnat la ÎNCHISOARE cu executare pentru luare de mită. Procurorii DNA l-au prins în flagrant

mita euro

Viorel Pintea, fost director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Satu Mare, a fost condamnat printr-o sentinţă definitivă la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, el fiind prins în flagrant delict de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), potrivit AGERPRES.

Citeşte şi: Laura Codruţa Kovesi RUPE TĂCEREA. Ce spune şefa DNA despre corupţia din sănătate - VIDEO

"Reţine ca temei al condamnării inculpatului Pintea Viorel la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de luare de mită din perioada 22-24.11.2013, dispoziţiile art. 289 alineat 1 Cod penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 35 alineat 1 Cod penal şi constată că inculpatului nu-i este aplicabilă cauza specială de reducere a pedepsei prevăzută de art. 19 din Legea nr. 682/2002", se arată în sentinţa definitivă a Curţii de Apel Oradea, pronunţată marţi. 

Viorel Pintea a fost prins în flagrant, în noiembrie 2013, de procurorii DNA în timp ce primea 3.000 de euro de la un fermier. Procurorii au reţinut în sarcina sa trei infracţiuni de luare de mită. 

"În perioadele martie - mai 2012 şi 22 - 24 noiembrie 2013, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul Pintea Viorel a pretins, în mai multe etape, de la un denunţător suma totală de 10.500 euro, din care a primit în total 5.500 euro respectiv 3.000 lei, pentru a-şi îndeplini atribuţiile funcţionale stabilite prin fişa postului. Sumele de bani şi bunurile, au fost pretinse de inculpat în contextul derulării, între întreprinderea individuală a denunţătorului şi APIA Satu Mare, a unui contract privind înfiinţarea unei culturi de viţă de vie, valoarea totală a ajutorului nerambursabil acordat ridicându-se la suma de aproximativ 1.000.000 euro. Această sumă de bani a fost achitată denunţătorului în două tranşe de plată, una în anul 2011 şi una în anul 2012", au arătat procurorii DNA. 

Totodată, potrivit anchetatorilor, denunţătorul i-a dat inculpatului Viorel Pintea, fie direct, fie prin intermediar, aproximativ 100 de miei, 2.000 litri vin şi produse lactate în valoare totală de 36.600 lei, în condiţiile în care inculpatul i-a promis denunţătorului sprijin în obţinerea cu mai multă uşurinţă a subvenţiilor.

Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii intervine în scandalul iscat de criza de imunoglobulină din România. Mesaj către pacienţi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.