Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost șef ANAF, reacție DURĂ după desemnarea lui Tudose premier: 'Ce blestem a dat peste țara asta'

Inquam Photos / Octav Ganea
mihai tudose

Un fost europarlamentar şi fost şef al Fiscului a reacționat dur după ce președintele Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Mihai Tudose. Acesta spune înt-o postare pe Facebook că în cele două mandate de ministru Mihai Tudose nu s-a remarcat prin „absolut nimic” și susține că Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Klaus Iohannis sunt „în aceeași măsură vinovați pentru ungerea acestui personaj sinistru”.

„Doamne, ce blestem a dat peste țara asta de ne-am pricopsit cu un așa prim-ministru? Azi s-a scris cea mai neagră pagină din istoria politică a României, prin însărcinarea lui Mihai Tudose de a forma noul guvern. Câteva repere "biografice" ale individului:

Noul premier, în presa internaţională: 'Desemnarea lui Tudose, o soluţie rapidă la criza politică'

- În două mandate de ministru nu s-a remarcat prin absolut nimic.
- În primul mandat (din Guvernul Ponta), și-a pus amanta, fostă asistentă TV, consilier pe probleme de guvernanță corporativă la Transelectrica.
- Este cunoscut ca persoană apropiată și susținută de serviciile secrete (recte, de SRI).
- A absolvit, la 30 de ani, Facultatea de Drept din cadrul Universității Dimitrie Cantemir din București (o fi fost coleg cu E. Udrea?).
- Doctor in științe militare și de apărare al Academiei de Informații a SRI, cu o teză plagiată, dar lăudată de gen. Coldea.
- Pentru a scăpa de retragere, a făcut cerere de renunțare la titlul științific de doctor (nu există o procedură de renunțare, cel puțin până acum).
- Este conferențiar universitar la aceeași Academie de Informații a SRI. Îmi dau seama ce cadre competente absolvă aceasta instituție de învățământ superior, cu un profesor la el. De asemenea, imi dau seama care este nivelul celor apropiați de servicii (un alt astfel de personaj de factură asemănătoare este Gabriel Oprea).
- Nu are pregătirea academică, experiența și anvergura de a conduce un guvern. Mă gandesc cu groază la momentele jenante când se va întâlni cu demnitari străini.
- De abia leagă două vorbe în l. română. Cred că e inutil să mă gandesc care este nivelul de cunoaștere a unei limbi străine.
- Nu se știe ce a făcut până in 1990. Probabil a fost șofer de basculantă, avand in vedere că are toate categoriile de permis de conducere. Nu am nimic cu șoferii, câtă vreme nu vor să ajungă prim-miniștri.
- Are 50 de ani și arată de 65 (adică e cu doar patru ani mai mare ca mine...).

Percheziţii de AMPLOARE în Bucureşti şi alte judeţe la contrabandişti cu ţigarete. Prejudiciu IMENS

Rușine, Dragnea! Rușine, Tăriceanu! Rușine, Iohannis! Toți trei sunteți in aceeași măsură vinovați pentru ungerea acestui personaj sinistru. Nu, Iohannis nu are o scuză că l-a acceptat în virtutea majorității parlamentare. Cu atât n-ai puțin una că, fiind om al serviciilor, Tudose este - sanchi - apărător al statului de drept (am văzut cu toții cum îl "apăra" gen. Coldea). Trebuia Iohannis să îl pună pe Dragnea să facă 10 propuneri, până venea cu una decentă. Iar Tăriceanu să aibă coloană vertebrală și să îl refuze. Da, Dragnea s-a gândit la dosarele lui penale, punând la butoane un om agreeat de servicii (mai ales ca, in prima formă a Guvernului Grindeanu, din ianuarie, Mihai Tudose nu s-a regăsit). Ba e chiar posibil ca vârful SRI să nu aibă vreo implicare, ci să fi fost mai mult slugărnicia lui Dragnea. Da, Iohannis s-a gândit la următorul lui mandat, urmand să se poziționeze in antiteză cu cel pe care azi l-a desemnat prim-ministru. Adică a pus interesul lui personal înaintea celui național.

Păi Sevil Shhaideh, pe care a respins-o în ianuarie, era 10 capete peste ăsta, de acuma. Grindeanu la fel. Până și Văcăroiu, cu fața la fel de buhăită de alcool, era mult peste acest Mihai Tudose. Mă uit cu siderat cum sustinatorii lui Dragnea, Tăriceanu sau Iohannis încearcă să găsească explicații gestului fiecăruia dintre cei trei, conform convingerilor proprii (sau fișei postului). Ori să le găsească scuze.

Nu există nicio explicație si nicio scuză pentru ce s-a întâmplat azi. Ci doar frustrare. Dar nu neputință. Există revoltă. Este o cauză pentru care chiar merită ieșit in stradă. Dar cine să ceară asta? Mîndruță s-a resemnat, Guran e mucles, iar Chirilă are doar preocupări muzicale. Din partea cealaltă...încă nu am vazut nimic. Măcar un share de la voi, că poate-poate convingem vreo 15 parlamentari de la PSD și ALDE să nu voteze acest guvern. În cazul in care ceilalți votează contra”, scrie Sebastian Bodu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.