Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost șef interimar al PNA, actuala DNA: 'Monica Macovei mi-a cerut să o UCID pe Rodica Stănoiu'

breaking news stiripesurse.ro

Antena 3 a prezentat, miercuri seara, un interviu telefonic cu generalul în rezervă Ion Panaitescu, fost procuror militar și fost șef interimar al PNA, actuala DNA, în 2005.

Panaitescu a declarat că Monica Macovei, la acea oră ministru al Justiției, i-a cerut să o ”ucidă” pe Rodica Stănoiu, fost ministru al Justiției. Generalul susține că Macovei i-ar fi trimis documente secrete din arhiva SIPA.

Citește și: Tom Cruise anunță un nou film Top Gun

”Mi-au parvenit informații de la Macovei, direct la secția militară unde eram șef în PNA, cu indicația de a o ucide pe doamna Stănoiu. Eu nu voiam să o țin în brațe pe Stănoiu, pentru că mă dăduse afară din Ministerul Justiției, când venise ministru. Dar, nici nu mi-am permis să fac cum se face acum să fac o înscenare și să o ucid. Macovei mi-a dat note informative de la SIPA cu recomandarea să-i iau gâtul lui Stănoiu. De ce? Pentru Stănoiu semnase pentru ca Traian Băsescu să fie trimis în judecată în dosarul Flota. Nu cred că Traian Băsescu era străin de asta.

Au venit documentele la mine, le-am încredințat unui procuror. Omul a venit la mine, prin aprilie-mai, și a spus că nu a găsit nimic. I-am zis să scrie rezoluția de neîncepere a urmăririi penale și i-am comunicat-o lui Macovei. Ea a propus revocarea mea din funcția de procuror-șef secție.

Citește și: Investigație marca RISE PROJECT: Cum a fost privatizat Bucureștiul

Au văzut că nu am executat ordinul și mi-a zis: Marș, mă, afară! Ei mă numiseră în funcție de la 1 ianuarie 2005. Dacă nu am răspuns la comandă, ce să fac?

Toate notele se refereau la activitatea lui Stănoiu și cu Direcția Generală a Penitenciarelor. Nu a ieșit nimic. Dovadă că Stănoiu nu a fost niciodată trimisă în judecată. Nu s-a găsit nimic. Toate notele de la SIPA erau false.”, a spus acesta la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.