Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru al Educației îi face praf pe Nicușor Dan 'profesorul de matematică'

facebook.com
Nicusor Dan

Fostul candidat la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, care este doctor în matematică, a rezolvat subiectele de la Bacalaureat, însă fostul ministru al Educației, Liviu Pop, a remarcat faptul că Nicușor Dan nu deține noțiuni elementare în acest domeniu.

Citește și: Nicușor Dan, în fața subiectelor de BAC de la matematică: Cât TIMP i-a luat să le REZOLVE

”Am văzut în materialul din presă doar subiectul pe care a încercat să îl rezolve și mi-a atras atenția faptul că nu știe că la ecuația aceea logaritmică doar se face egalitatea, fără să pună condițiile de existență a logaritmului, ceea ce e banal din punctul meu de vedere. Putea să facă asta un elev de clasa a X-a. La celălalt exercițiu, a avut o demonstrație foarte lungă, când ar fi trebuit aplicată o simplă formulă sin de A minus sin de B, adică, din punctul meu de vedere, nu lua punctajul maxim la subiectul I, pentru că nepunând condițiile de existență a logaritmului, nu lua punctajul maxim la exercițiu, iar la celălalt exercițiu, era destul de simplă ecuația trigonometrică, nu trebuia complicată așa cum a făcut dumnealui.

Nu știu, dar chestiunea cu existența logaritmului este o problemă banală. Să faci o demonstrație a unei ecuații logaritmice fără să te uiți la condițiile de existență este o greșeală impardonabilă, din punctul meu de vedere”, a declarat Liviu Pop, pentru STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.