Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru al Finanțelor, ATAC DUR la adresa Guvernului după ultima mișcare privind pensiile private: 'Este iresponsabil'

Inquam Photos / Octav Ganea
Guvernul Tudose

Ministerul Finanțelor vrea să diminueze, de la 5,1% la 2,5%, contribuția virată de stat la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II), au declarat pentru Profit.ro surse din piața de profil. Fostul ministru Ioana Petrescu a reacționat dur, spunând într-o postare pe Facebook că guvernul este „iresponsabil”, iar măsura va „afecta negativ pensiile celor care sunt tineri azi.”.

Apple pregăteşte o nouă revoluţie! SURPRIZĂ de proporţii cu noul iPhone

Conform Profit, guvernul pregătește o diminuare a contribuțiilor la pilonul II de pensii, adică exact acel pilon care este contribuție într-un cont personal. Este iresponsabil. Va afecta negativ pensiile celor care sunt tineri azi. Mai grav, aceasta măsura pune in pericol sustenabilitatea sistemului de pensii in condițiile in care in România populația îmbătrânește si pe viitor vor fi din ce in ce mai putini contributori si din ce in ce mai mulți beneficiari la sistemul de pensii. Acest guvern are o viziune doar pe termen scurt si pare preocupat doar sa gasesasca bani la buget pentru creșterile de salarii promise pentru anul viitor si nicio grija pentru viitor. Daca continua in acesta maniera, sistemul de pensii va ajunge intr-o situație dezastruoasa si in scurt timp, următoarele guverne vor fi nevoite sa ia măsuri drastice de creștere a vârstei de pensionare si de tăiere a pensiilor in plata. E important ca măcar, noi cei care suntem tineri sa ne opunem la astfel de măsuri halucinant de proaste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.