Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru al Justiției îi atrage atenția lui Iohannis. Greșeala pe care nu trebuie să o facă

Inquam Photos / Octav Ganea
klaus iohannis colectiv

Este foarte important modul în care președintele Klaus Iohannis va formula întrebarea referendumului privind grațierea, pentru a nu lăsa loc de o anumită interpretare, a declarat fostul ministru al Justiției Cristian Diaconescu, la emisiunea ”Jocuri de Putere”, de la Realitatea TV.

”Președintele trebuie să fie atent cum pune întrebarea. Modul în care pune întrebarea trebuie să reprezinte doar consultarea populară și să nu lase acea fereastră de interpretare - în sensul că s-ar da prin acest referendum inițiativă legislativă pentru popor. Consultarea populară nu poate funcționa în probleme de fiscalitate, de politică externă și în condiții de amnistie și grațiere”, a explicat Cristian Diaconescu.

ALERTĂ - Klaus Iohannis a declanșat procedura de referendum

Fostul ministru al Justiției a mai amintit că modificarea legată de abuzul în serviciu a fost evaluată de CCR acum un an, arătând că atunci Curtea spunea că se are în vedere infracțiunea de abuz în serviciu în condițiile în care fapta de abuz este, la rândul său, o infracțiune.

”Toate aceste modificări nu au nicio legătură cu ceea ce a dispus CCR. Modificările pe care CCR le dispune sunt modifcări pe care Parlamentul le face, nu Guvernul ar avea responsabilitate din acest punct de vedere”, a mai precizat Diaconescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.