Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru de Externe, atac DUR la PSD: 'Pare INCAPABIL să se gestioneze în interior şi să conducă ţara'

PSD2

PSD "pare incapabil să-şi gestioneze interesele înăuntrul partidului şi în acelaşi timp să conducă ţara", această situaţie având repercursiuni şi "asupra capacităţii de a gestiona interesele României", a spus vineri, la MEDIAFAX Live, fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu.

Citeşte şi: Şedinţă cu SCÂNTEI la CSM. Ministrul Justiţiei, REPROŞURI la adresa CSM

"Cei care au general criza sunt mai interesaţi de dezvoltările din interior decât de consecinţele în exterior. (...) Partidul de guvernământ din România într-adevăr pare incapabil să-şi gestioneze interesele înăuntrul partidului şi în acelaşi timp să conducă ţara . Deci, din această perspectivă situaţia este destul de complicată, pentru că această suscesiune de crize prin care trece un partid aflat la guvernare, într-o formă sau alta , evident se răsfrânge şi asupra capacităţii de a gestiona interesele României. Deci, crizele din Partidul Social Democrat, din coaliţie sunt într-un mod cât se poate de complicat reflectate în întârzierile, în problemele, în neîmplinirle pe care le acuză cetăţenii României, nu numai cei care , aşa cum îşi închipuie unii lideri PSD le vor răul sau au aşa, o fixaţie în ceea ce îi priveşte", a spus fostul şef al Diplomaţiei române, care a fost vicepreşedinte al PSD.

Diaconescu a spus că actuala criză din PSD este o "problemă complicată", de nivel naţional şi care duce la irosirea unor "oportunităţi care trec pe lângă noi".

"Este o problemă complicată. Pentru că oportunităţile trec pe lângă noi, pentru că, în acest moment, dincolo de gestionarea intereselor României de zi cu zi, există proiecte în derulare, există dezvoltări, strategii la nivel european şi nu numai, există riscuri şi ameninţări în egală măsură la care trebuie să fim deosebit de atenţi şi la care trebuie să avem o poziţie atât naţională, cât şi în cadrul comunităţii parteneriale din care facem parte.În condiţiile în care un partid este blocat la cel mai înalt nivel, în crize interne, care oricum sunt minore pe lângă mizele cu care ar fi confruntat acelaşi partid în exerciţiul actului de guvernare, sigur că avem naţional o problemă", a comentat fostul ministru de Externe.

Citeşte şi: Liberalii ies la ATAC: 'Remanierea guvernamentală, un teatru de prost gust pus în scenă de Tudose și Dragnea' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.