Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru: Unii, dacă ies din politică, mor de foame, nu știu să facă nimic

sah batalie politica

Politica a devenit, pentru mulţi români, un mijloc de parvenire, o modalitate sigură de căpătuire. Odată intraţi în horă, doar justiţia îi mai scoate pe unii pe tuşă. Nu este cauzul fostului ministrul al Transporturilor Radu Berceanu, care s-a retras de bună voie din politică şi a revenit la "prima dragoste": avioanele.

Într-un interviu pentru "Evenimentul Zilei", Radu Berceanu afirmă că i-au ajuns 23 de ani de politică, iar mulţi politicieni ar avea de suferit dacă s-ar apuca să scrie cărţi. "Douăzeci şi trei de ani sunt muuuulţi, mult prea mulți! Şi ce ani! Norocul multora care încă mai vor să conducă țara este că am pasiunea asta cu aviaţia şi nu mă apuc să scriu vreo carte. Am crezut că este bine să mai vina şi alții, mai tineri, mai proaspeți. Dar cei care au venit...", spune Berceanu.

Vezi şi: Lider PSD, declaraţie halucinantă despre dosarul lui Ponta la DNA: Eu credeam, ca orice pesedist...

Fostul ministru critică actuala clasă politică, despre care spune că este formată din oameni care nu se pricep la nimic, nici măcar la politică, dar o dau înainte cu tupeu. "Cred că unii vor să fie în politică cu tot dinadinsul pentru că, dacă ies, mor de foame! N-au serviciu, nu știu să facă nimic, n-au știut nici înainte de a ajunge în politică, nu știu nici politică şi nici nu sunt în stare să învețe! Dar în politica românească actuală, merge: cu cât știi mai puțin dintr-un domeniu, cu atât poți să spui mai multe prostii pentru că nu-ți dai seama şi nu te inhibă nimic! Iar când nu știi nimic din niciun domeniu poți să spui toate prostiile fără frică şi cu mult aplomb. Nu te contrazice nimeni pentru că şi ceilalți sunt la fel de “cunoscători”. În stadiul asta este timpul să fii promovat ministru!", mai spune Radu Berceanu.

Vezi şi: LISTA posibililor miniștri din Cabinetul Predoiu (presă)

Întrebat de ce România are atât de puţine autostrăzi, din perspectiva unui fost ministru al Transporturilor, Berceanu a explicat că totul se rezumă la bani: "Toate guvernele, indiferent de epocă sau de culoarea politică spun că vor face autostrăzi pentru că știu că asta aşteaptă alegătorii. Imediat ce au nevoie de bani, şi toate guvernele de la noi au tot timpul nevoie de bani, iau de la investiții. Nu de la orice investiții, ci de la cele cu bani mulți adică de la... autostrăzi. Investițiile nu fac scandal, nu fac grevă şi, cel mai important, nu votează! Numai că rămân nerealizate."

Vezi şi: Made in Romania: CNADNR închide o autostradă la mai puţin de un an de la inaugurare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.