Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost președinte PNL: 'Dacă partidul nu face congres să aleagă o altă conducere, pierde alegerile'

PNL

PNL a spus, prin vocea co-președinților Alina Gorghiu și Vasile Blaga, că a obținut cel mai bun rezultat de după 1990 la alegerile locale din 5 iunie. Așa de bun a fost rezultatul și așa mare a fost bucuria că s-a lăsat cu un potop de demisii, demiteri, dar și excluderi. Dar, prăpădul abia urmează. Asta crede Valeriu Stoica, fost președinte PNL.

Stoica spune că PNL trebuie să aleagă o conducere legitimă, altfel va pierde alegerile parlamentare. El trasează și alte obiective pentru liberali: o nouă abordare în comunicare și recâștigarea Bucureștiului. Altfel, PSD va guverna după alegerile din iarnă.

Citește și: VIDEO Cea mai tâmpită nuntă din lume: Peste 5.000 de oameni au participat, dar rămâi interzis când afli cine au fost mirii

”Dacă PNL nu va avea în această vară un congres care să aleagă o conducere legitimată prin alegeri și dacă nu va reuși să scoată în față oameni credibili, nu cred că va fi în măsură să federeze tot electoratul de dreapta pentru alegerile parlamentare. Asta înseamnă că va da o mare șansă PDS-ului să câștige alegerile parlamentare. Nici PSD nu e un partid reformat, numai că PSD beneficiază de un electorat captiv.

Dacă refuză ideea congresului și dacă refuză ideea de a schimba imaginea pe care o are acum, riscul este să se divizeze în continuare electoratul de dreapta și să piardă alegerile parlamentare.

Citește și: IMAGINI INCREDIBIL de ȘOCANTE: Femei filmate în timp ce-și fac nevoile în magazin

E nevoie de un alt tip de comunicare cu electoratul. Este nevoie de oameni care să poată să convingă electoratul că s-a schimbat ceva în PNL. Nu uitați că Bucureștiul este totuși simptomatic pentru viitor. Ce se întâmplă la locale este un semn foarte clar pentru ce se întâmplă la parlamentare. Și în general nu poți să câștigi alegerile parlamentare, dacă nu câștigi Bucureștiul.

PNL trebuie să recâștige Bucureștiul. Dacă nu recâștigă Bucureștiul la parlamentare, va fi foarte greu să câștige majoritatea în parlament. Nu uitați că Bucureștiul are o pondere extraordinară, sunt 2 milioane de locuitori.

Citește și: Doar 3 persoane din lume au acest pașaport: Cine îl emite și de ce e rar

Eu nu vreau să spun că Emil Boc e cel care trebuie să conducă acum PNL, vreau să spun că există în PNL lideri, oameni care pot să fie lideri. Ei trebuie căutați, trebuie găsiți și trebuie sprijiniți după aceea să joace rolul de lideri. Există în partide o preocupare internă pentru a-i descoperi pe acești lideri, pentru a-i sprijini, pentru a-i consolida, pentru a-i afirma? N-o văd.”, a spus Valeriu Stoica pentru revista22.ro.

Citește și: Șarpele care a atacat bucătarul în timp ce îl gătea / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.