Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost primar, trimis în judecată

ebihoreanul.ro
justitie

Fostul primar al comunei arădene Şimand, Şimon Ioan Dan, a fost trimis în judecată, marţi, de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, pentru infracţiunea de conflict de interese în formă continuată, săvârşită în timpul mandatului său. 

Potrivit rechizitoriului inculpatul Şimon Ioan Dan, ''în calitate de primar şi ordonator de credite al comunei Şimand, în perioada 2011-2012, în mai multe rânduri (56 de acte materiale), a achiziţionat bunuri în valoare totală de 10.287,05 lei de la o societate comercială al cărei unic asociat şi administrator era soţia sa, creându-i astfel acesteia în mod indirect un folos material''.

Ioan Oltean, audiat la DNA


''În aceeaşi calitate, în perioada 2008-2011 inculpatul a încheiat, pentru autoturisme aparţinând Consiliului Local Şimand, mai multe contracte de asigurare (28 de acte materiale) cu două firme de asigurări, ce au fost reprezentate ca agent de retail de soţia inculpatului. Prin încheierea contractelor s-a produs în favoarea soţiei un folos material, constând în comision în sumă de 712,96 lei'', arată un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, remis, marţi, AGERPRES.

Acuzații GRAVE la adresa lui Erdogan. Acte de TORTURĂ în Turcia / RAPORT


Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Chişineu Criş. 

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.