Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostă angajată a CEC Bank, trimisă în judecată pentru delapidare

CEC bank

Fosta angajată a CEC Bank - Agenţia Zlatna, acuzată că a delapidat peste 6,3 milioane de lei şi peste 273.000 de euro, condamnată iniţial de Tribunalul Alba la 3 ani de închisoare după ce a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii, sentinţă penală desfiinţată de Curtea de Apel (CA) Alba Iulia, a fost trimisă în judecată pentru delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată. 

Potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES, Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a finalizat cercetările şi a dispus trimiterea în judecată a Elenei Meteşan, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Alba.

Decizie de ultimă oră la Berlin. Armata germană SE RETRAGE din Turcia


În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că inculpata, în calitate de funcţionar public-angajat în cadrul CEC Bank - Agenţia Zlatna în funcţia de ofiţer de cont, în perioada noiembrie 2005 - august 2016, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, şi-a însuşit mai multe sume de bani, constând atât în depuneri efectuate de clienţii băncii, cât şi în sume de bani remise de aceştia în vederea depunerii. Au fost astfel afectaţi 297 de clienţi, valoarea totală a prejudiciului ridicându-se la 6.321.886 de lei şi 273.744 de euro.

ALERTĂ meteo: România, sub cod GALBEN de ploi/ HARTA zonelor vizate


În ceea ce o priveşte pe sora acesteia, angajată la aceeaşi agenţie, Victoria Popa, s-a dispus disjungerea cauzei şi continuarea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de delapidare, precum şi efectuarea de verificări cu privire la săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, menţionează sursa citată. 

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul IPJ Alba - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice. 

În februarie, CA Alba Iulia a admis apelul CEC Bank împotriva sentinţei prin care Meteşan a fost condamnată de Tribunalul Alba la 3 ani de închisoare cu executare. CA Alba Iulia a desfiinţat sentinţa penală atacată în întregime şi, rejudecând, a respins acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba şi inculpată. Totodată, CA Alba Iulia a trimis dosarul procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba în vederea continuării urmăririi penale. 

Fosta angajată a Agenţiei Zlatna a CEC Bank a fost condamnată, în decembrie 2016, de Tribunalul Alba, la 3 ani de închisoare cu executare, pedeapsă cu care aceasta s-a arătat de acord. Tribunalul Alba a respins cererea CEC Bank prin care s-a solicitat respingerea acordului de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Meteşan cu procurorii. Elena Meteşan a recunoscut la începutul lunii noiembrie în faţa procurorilor comiterea faptei, fiind de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 ani de închisoare în regim de detenţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.