Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fosta soție a lui Dragnea, Bombonica, solicitare BOMBĂ în instanță

bombonica dragnea

Bombonica Prodana, fosta soție a șefului PSD Liviu Dragnea, le-a cerut magistraților de la Instanța Supremă, la ultimul termen desfășurat în dosarul în care aceasta este acuzat de abuz în serviciu, să sesizeze Curtea Constituțională a României cu privire la articolul din Codul Penal privind abuzul în serviciu, pe motiv că nu există un prag al prejudiciului sub care fapta să nu constituie infracțiune.

Citește și: Sorin Blejnar e TERMINAT: Anunțul făcut de judecători

Citește și: Adrian Năstase, REVOLTAT: 'România e într-o poziţie INGRATĂ ce aminteşte de izolarea din anii '90'

Acesta este exact motivul pentru care oamenii au ieșit în stradă, în luna februarie. În OUG 13 se fixa un prejudiciu, care îl scotea basma curată pe Liviu Dragnea tocmai în dosarul în care este judecată și fosta soție, Bombonica Prodana, informează Realitatea TV.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) nu s-au pronunțat asupra acestei solicitări, o decizie urmând să fie luată la următorul termen al procesului, ce va avea loc în data de 28 martie.

Cererea fostei soții a liderului PSD vine după ce sute de mii de români au ieșit în stradă și au protestat față de Ordonanța de Urgență 13 a Guvernului Grindeanu, care urma să introducă în Codul Penal, printre altele, un prag al prejudiciului pentru abuzul în serviciu de 200.000 de lei. OUG 13 a fost abrogată, ulterior, prin publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanței 14.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA în acest dosar în luna iulie a anului trecut, alături de fosta sa soție Bombonica Prodana.

Procurorii îl acuză pe șeful PSD de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual, fapte săvârșite în perioada în care acesta ocupa funcția de președinte al CJ Teleorman, iar pe Bombonica Prodana, de abuz în serviciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.