Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul baron PNL de Timiș, condamnat la ÎNCHISOARE

puscarie catuse

Tribunalul Timiş l-a condamnat pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Constantin Ostaficiuc, fost la PDL și PNL, la 1 an de închisoare cu suspendare, într-un dosar în care a fost acuzat de conflict de interese.

'Tribunalul respinge cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de inculpatul Ostaficiuc Constantin, din infracţiunea de conflict de interese în forma continuată (6 acte materiale) în două infracţiuni de conflict de interese. (...). Condamnă pe inculpatul Ostaficiuc Constantin la o pedeapsă de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese în forma continuată (şase acte materiale). Dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate inculpatului şi stabileşte un termen de încercare de trei ani de la data râmânerii definitive a prezentei hotărâri', se arată în soluţia magistraţilor, publicată luni.

Citește și: Jurnalist Antena 3 : “Nesimtire si aroganta fara margini”

Totodată, Tribunalul Timiş interzice inculpatului dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa o funcţie publică pe durata executării pedepsei principale.

Decizia poate fi contestată, având drept de apel în 10 zile de la comunicare.

Citește și: Vasile Blaga se laudă cu REUȘITA PNL de la alegeri: Avem peste 1.000 de primării

Pe 23 decembrie 2015, procurorii DNA Timişoara au finalizat rechizitoriul şi au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpatului, care avea funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş la data săvârşirii faptelor.

Potrivit procurorilor anticorupţie, în perioada 2008 -2010, Constantin Ostaficiuc, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, a influenţat şi a facilitat, în mod direct, atribuirea în concesiune, în condiţii ilegale, a unei parcele de teren de 816 mp situate în cadrul Parcului Tehnologic şi Industrial Timişoara, către o societate comercială, în care sunt asociaţi soţia, fiica şi ginerele său, ultimul îndeplinind şi funcţia de administrator.

Citește și: Un nou SCANDAL la PRO TV: Totul a plecat de la finala la 'Ferma Vedetelor'

Ulterior, Ostaficiuc a aprobat, tot în condiţii ilegale, modificarea prelungirii perioadei de operaţionalizare a investiţiei cu 8 luni, fără recuperarea redevenţei de care a fost scutită societatea.

De asemenea, procurorii mai arată că aceste activităţi au avut ca urmare obţinerea, în mod indirect, de către asociaţii firmei respective a unui folos patrimonial, reprezentat de dreptul de exploatare a parcelei respective de teren, dar şi a unui folos constând în scutirea nelegală de la plata redevenţei datorate retroactiv, ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor din contractul de concesiune din anul 2008, în sumă de 6.728 euro, datorată Consiliului Judeţean Timiş încă de la data de 1 iulie 2010, când a expirat termenul de operaţionalizare a investiţiei. Potrivit sursei citate, suma de bani a fost virată de firma respectivă în contul Consiliului Judeţean Timiş la data de 6 aprilie 2015, scrie agerpres.ro.

Citește și: În Marea Britanie e anunțat HAOSUL în cazul unui Brexit: Ce lider politic trage un semnal de alarmă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.