Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul binom SRI-DNA, înlocuit printr-un nou binom, pentru moment de neînvins: Președintele galactic și premierul Star Trek/ ANALIZĂ

evz,ro
iohannis tudose

”Dacă trebuie să fie remaniere, remaniere să fie”. Iată linia trasată de președintele Klaus Iohannis care, cu un singur glonț, a reușit ieri performanța de a lovi simultan mai multe ținte. Are în mod cert guvernul său, prin premierul său, în persoana lui Mihai Tudose. A fragilizat până la limită situația lui Dragnea, asigurându-i lui Tudose șansa de a prelua partidul. A întărit extraordinar de mult pozițiile DNA ca instrument de luptă politică. Premierul Star Trek și președintele galactic au constituit un tandem sau un binom, pentru moment infailibil.

Două dintre ministerele vizate prin remanierea impusă de Tudose și susținută în mod energic de președintele Klaus Iohannis reprezintă veritabile mine de aur pentru administrațiile publice locale. Cine împarte banii, deține puterea supremă în PSD. Iar de astăzi încolo, banii nu vor mai fi împărțiți de Liviu Dragnea ci de Mihai Tudose, prin intermediul noilor miniștri plantați de el. Liviu Dragnea a primit o lovitură mortală de imagine dar acesta a fost doar începutul. Pentru moment, puterea sa uriașă de lider suprem al PSD a suferit doar o simplă lovitură. În viitorul apropiat, cel care va reuși treptat să devină conducătorul de facto al celui mai mare partid din România este Mihai Tudose. Un om al sistemului. Un om pe care sistemul i l-a dedicat lui Klaus Iohannis.

Tudorel Toader, ANUNȚ MAJOR în cadrul ședinței CSM: Ce a hotărât cu privire la Inspecția Judiciară

În acest fel, printr-o simplă prestidigitație, Klaus Iohannis va avea ”guvernul său”. Un guvern nu de Dreapta, ci de Stânga. Un guvern PSD. În măsura în care premierul Tudose va ști să pună mâna pe partid, evident beneficiind în continuare de ajutor extern, același Kaus Iohannis va avea ceva mai mult decât un guvern. Un ditamai partidul. Un PSD, care chiar dacă nu va deveni vehicolul său electoral în alegerile pentru un al doilea mandat, va fi în cel mai rău caz anesteziat și anihilat într-o asemenea măsură, încât va lansa pe post de contracandidat un simplu iepuraș.

BURSA ZVONURILOR - Primele nume vehiculate pentru înlocuirea miniștrilor demisionari, după întâlnirea Tudose-Dragnea-Tăriceanu

Schimbarea spectaculoasă a polilor de putere petrecută sub ochii noștri include la pachet și întărirea puterii DNA. Prin consacrarea principiului conform căruia orice procuror poate oricând scoate din Guvern orice ministru. Mai elegant spus, ca să-l cităm pe președintele Klaus Iohannis, prezumția de nevinovăție valabilă pe persoană fizică nu se mai aplică în cazul demnitarilor.

Extrem de interesant este și un alt fenomen. Prin excepționala operație chirurgicală operată în data de 13 octombrie 2017, este posibil ca președintele Klaus Iohannis să nu mai aibă nevoie, pentru a-și exercita puterea și pentru a-și asigura cel de-al doilea mandat, de Partidul Național Liberal. Pentru că a adus la ascultare cel mai mare partid politic din România, care este PSD. Subordonându-l. Cu perespectiva chiar de a-l prelua prin interpuși. S-ar putea ca, pentru oprima dată în ultimii ani, PNL să devină astfel un adevărat partid de Opoziție. În caz contrar, va fi doar anexa doi a Palatului Cotroceni.

Când l-am poreclit pe Mihai Tudose, cel teleportat de sistem la de conducerea Executivului, drept premierul Star Trek, am făcut-o observând că acesta privește cumva din cosmos provocările guvernării din România. Și se comportă ca atare. Urmând ca, la încheierea misiunii, să se retragă tot în cosmos. Mai recent, am observat că avem un președinte galactic. Cel puțin dacă ținem cont de remarcile sau chiar analizele partizanior acestuia. Care avansează teza conform căreia președintele României ar fi devenit un actor de prim rang pe scena politică mondială. Un jucător de-a dreptul galactic.

Și astfel, ajung la concluzia că fostul binom SRI-DNA, desființat prin decizii ale Curții Constituționale, a fost înlocuit printr-un nou binom, pentru moment de neînvins. Președintele galactic și premierul Star Trek.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.