Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul șef al ANAF, despre GAURA din bugetul tehnocraților: Situația este CATASTROFALĂ

gelu diaconu sef anaf

Fostul şef al ANAF, Gelu Diaconu, susține că deţine datele privind veniturile ANAF pe aprilie şi situaţia ar fi catastrofală, în special pe TVA.

"Se inregistreaza nu numai o accelerare a caderii colectarii fata de aprilie 2015 (mai putin cu exact doua miliarde lei, adica circa 450 milioane euro), ci si o nerealizare majora – in premiera- chiar fata de program (mai putin cu 1,26 miliarde de lei, adica circa 280 milioane euro), scrie Gelu Diaconu pe blogul personal.

„La veniturile Bugetului de stat, cu o mica exceptie avand o pondere nerelevanta (impozit pe venit si taxe vamale), realizarile lunii aprilie sunt atat sub cele din anul trecut cat si sub nivelul planificat pentru anul acesta la aproape toate categoriile de impozite si taxe”, afirmă fostul şef ANAF.

"La TVA, situatia este catastrofala, deoarece pe langa cele 1,5 miliarde lei mai putin fata de aprilie 2015 (adica 71%), se inregistreaza 824 milioane lei mai putin fata de program (adica 82%). Atentie, stimati analisti, in nivelul programat este inclus impactul lunar de circa 700 de milioane de lei al reducerii cotei standard de la 24 la 20%", spune fostul oficial.

Sursa foto: geludiaconu.com

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.