Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul șef al ANI are alt dosar la DNA: Ce le-a spus procurorilor și care sunt acuzațiile

Inquam Photos / George Călin
Inquam Horia Georgescu la DNA

Fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) Horia Georgescu a declarat joi, la ieşirea de la DNA, că i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect într-un nou dosar ce vizează activitatea Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), fiind acuzat de abuz în serviciu.

"Mi s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect pe abuz în serviciu", a precizat Horia Georgescu. El a susţinut că nu a încălcat nicio lege.

Citește și: Șoc, Șoc, Șoc! Klaus, divorțat de Carmen!

"Eu sunt acuzat de faptul că nu mi-am îndeplinit nişte atribuţii de serviciu, dar eu nu am încălcat nicio lege. Eu, din punctul ăsta de vedere, puteam să aprob sau să trimit spre reevaluare. (...) Nu era niciun element care să-mi indice acest lucru (supraevaluarea terenurilor - n.r.) deoarece aceste dosare aveau filtre: primărie, prefectură, aparat tehnic al ANRP, direcţie juridică care, dacă erau probleme, semnalau acest lucru. În aceste dosare nu am avut situaţia dată", a arătat Georgescu.

El a mai precizat că eventualele valori supraevaluate ar fi în responsabilitatea celor care au întocmit rapoartele.

Citește și: Profesoara de română, soție de preot, mamă a 3 copii, arestată pentru relații sexuale cu un elev de la seminarul teologic: E și gravidă cu el / VIDEO

"Valorile supraevaluate, dacă au fost, dar nu cred că este cazul, sunt responsabilitatea celor care au făcut aceste rapoarte", a mai menţionat Georgescu.

Horia Georgescu, fost membru al Comisiei pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, s-a prezentat joi la DNA, unde a fost audiat aproximativ o oră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.