Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul șef al CNSAS, la ieșire de la DNA: Totul s-a făcut legal / UPDATE

www.agerpres.ro
Irinel Popescu

UPDATE: Medicul Irinel Popescu a declarat, miercuri, la ieşirea de la DNA, că a fost chemat pentru a lua la cunoştinţă obiectivele expertizei în dosarul în care este urmărit penal de procurori pentru abuz în serviciu, alături de alte persoane din conducerea CNAS, prejudiciul în acest caz fiind de peste 16 milioane de euro.


''Am luat la cunoştinţă obiectivele expertizei şi sper ca expertiza să dovedească ceea ce susţinem. (...) Este vorba despre expertiza achiziţiilor de servicii de asistenţă tehnică din anul 2009'', a precizat Irinel Popescu.

Gabriel Oprea a părăsit sediul DNA, însă urmează să revină în scurt timp / UPDATE

El a arătat că în acest caz totul s-a făcut legal şi nu s-a creat niciun prejudiciu. 

Întrebat despre obiectivele expertizei, fostul şef CNAS a răspuns că acestea se referă la faptul dacă s-au îndeplinit condiţiile de legalitate şi dacă s-a creat sau nu un prejudiciu. ''Deci dacă preţul şi plata serviciilor au fost făcute în condiţii de eficienţă economică şi la un preţ corect'', a explicat acesta.

*

Irinel Popescu, fostul șef al CSNAS, s-a prezentat la sediul Direcției Naționale Anticorupție.

Irinel Popescu, fost șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (ianuarie — decembrie 2009), este urmărit penal de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, alături de alte persoane din conducerea CNAS, într-un dosar în care s-a reținut un prejudiciu de peste 16 milioane de euro.

În dosar este urmărit penal și fostul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) (februarie 2007 — ianuarie 2009), Vasile Ciurchea, anunță Agerpres.

Citește și: Gabriel Oprea, la DNA

Potrivit DNA, în perioada 2007 — 2009, între CNAS și HP România SRL au fost încheiate mai multe acte adiționale la un contract de informatizare a instituției, prin care au fost achiziționate servicii suplimentare de asistență tehnică și instruire on-site pentru Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) și pentru softul care asigură planificarea resurselor (ERP) la prețuri supraevaluate, respectiv la valori de 804 euro/zi-om în cazul a două dintre actele adiționale acte și de 760/zi-om, în cazul unui alt act adițional, dintre cele care fac obiectul dosarului.

DNA precizează că din probele administrate a rezultat că aceste acte adiționale au fost încheiate în următoarele condiții: fără să se aplice o procedură de achiziție conform legii; CNAS a acceptat propunerile SC HP România fără o analiză proprie a necesarului și a prețului ofertat, fără o negociere reală și fără o fundamentare a tarifului din partea furnizorului; ofertele firmei nu au fost analizate în cadrul Comisiei de negociere/ de analiză și evaluare tehnico-economică de optimizare a SIUI; aceste servicii au fost subcontractate până la prestatorii direcți, la prețuri din ce în ce mai mici, astfel încât pentru serviciile efectiv efectuate prestatorii au încasat cel mult 200 de euro/zi-om.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.