Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul șef ANAF anunță dezastrul pentru bugetari: 'Majorarea în etape este o poveste'

bani

Majorările salariale din Sănătate nu se vor face brusc, de la 1 ianuarie, aşa cum era prevăzut iniţial în proiectul legii salarizării, ci în două tranşe. O asemenea etapizare va fi introdusă şi în Educaţie. Deşi liderii PSD susţin că majorarea va fi de peste 100% până la 1 martie 2018, fostul şef ANAF din perioada Guvernului Ponta, Gelu Diaconu, este de părere că se va recurge la o nouă decalare a termenelor.

Vezi şi: Liviu Dragnea face precizări CRUCIALE pentru BUGETARI: Ce se întâmplă, de fapt, cu salariile

"Majorarea cu 50% în două etape pe 1 ianuarie şi 1 martie 2018 este o poveste. Vor fi redecalate termenele. Execuţia bugetară pe acest an va fi la limita ţintei de deficit cu eforturi imense pe seama reducerii cheltuielilor cu investiţiile şi a celor cu bunurile şi serviciile. Veniturile programate pe 2017, de 255 de miliarde de lei nu se vor realiza, cu toate subterfugiile deja folosite (vedeţi confiscarea rezervelor companiilor de stat, spre exemplu). Cu vreo 20 de miliarde! Şi atunci cum să începi noul an cu majorarea cu 50% a salariilor bugetarilor? Scuzaţi-mi limbajul: noaptea minţii! Această lege, aşa cum v-am prevenit acum câteva luni, nu este altceva decât o temă propagandistică care se va întoarce ca un bumerang înspre PSD. Pentru că minciuna are picioare scurte!", a declarat Gelu Diaconu pentru stiripesurse.ro.

Legea salarizării unitare urmează să fie votată de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de cameră decizională, miercuri, 7 iunie. Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a dat marţi seara aviz pozitiv pe proiectul de lege.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.