Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul ministru Raluca Prună depune plângere penală împotriva 'Evenimentului zilei'

click.ro
raluca pruna

Fostul ministru al Justiţiei din Guvernul Cioloş, Raluca Prună, anunţă că depune plângere la Parchet împotriva ziarului "Evenimentul zilei" şi împotriva jurnaliştilor Simona Ionescu, Roland Cătălin Pena. Cei doi semnează un articol în care Raluca Prună, fost asistent parlamentar al Monicăi Macovei, este acuzată că ar fi trecut raportul despre arhiva SIPA din categoria "secret de serviciu" în categoria "secret". Raportul a fost desecretizat vineri de Tudorel Toader şi conţine o serie de acuzaţii la adresa lui Macovei.

Vezi şi: Zid în jurul lui Grindeanu: Prima filială PSD care respinge ferm schimbarea premierului

Vezi şi: Maior, pe urmele lui Iordache: Alegerile din 2009 au devenit un 'eveniment privat'/ VIDEO

"Nu vreau sa fac trafic unei scriituri care își spune ziar și se cheamă Evenimentul Zilei. As vrea numai sa fac câteva precizări cu privire la articolul care anunța pompos ca am îngropat arhiva SIPA:

1. Nu reiese de nicăieri din publicarea primei pagini ca as fi trecut intr-o alta clasa de secretizare raportul incriminat (o minima cercetare jurnalistica ar fi arătat ca nici nu exista clasa 'secret' și ca upgradarea de la secret de serviciu la mai mult, nu se face prin rezoluția unui ministru). Singura legătura cu mine e data de 18.8.2016, când eram încă ministru. Data e scrisa cu un pix oarecare, poate chiar la o data oarecare.

Tot ce am decis ca ministru am făcut pe baza unei rezoluții scrise și semnate - deci asumate. Nu pe post-it'uri, nu verbal cum se pomenise din spaima de abuz in serviciu. Așa am inteles sa lucrez in guvernul din care am avut onoarea sa fac parte: asumat, fără teama de bau bau cu abuzul care te-ar lovi nevinovat.

2. Alegațiile din 'articol' sunt pur și simplu o insailare, fără vreo logica. Nu insist, nu e locul aici.

3. Nu voi cere un drept la replica Evenimentului Zilei, asta se poate cere numai presei și nu e cazul aici.

4. Voi face o plângere la parchet pentru ca cetățenii care semnează 'articolul' sa poată explica pe larg acolo ceea ce nu le-a ieșit in print. Dacă sunt jurnaliști, trebuie sa poată aduce ca proba rezoluția pe care as fi semnat-o ca ministru, nu o pagina cu o data, ca nu e suficient (orice avocat poate confirma).

5. E o manipulare nerușinată ca din toată istoria SIPA împroșcam nu noroi pe ministrul Macovei care l-a desființat. Dar asta e truism, pentru oamenii care au făcut școala primara pe bune.

In fine salut decizia ministrului Toader de a prelua proiectul de HG promovat anul trecut, cu ceva modificari in componenta comisiei și cu mărirea termenului de inventariere. Eu nu am putut avansa pentru ca in urma consultării in scris a CSM și ICCJ, ambele instituții au declinat sa desemneze reprezentanți in comisia de inventariere și nu am primit avizul lor institutional", scrie Raluca Prună pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.