Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul prefect de Ialomița din partea PDL, condamnat la 6 ani de pușcărie

catuse1_40988100

Aflat pe rolul Judecătoriei Ploieşti din 2008, dosarul liderului PD-L Ialomiţa Cazacu Marinică, fost prefect al județului, a primit o primă sentinţă. Instanţa l-a condamnat la şase ani de închisoare cu executare.

Inculpată în acelaşi dosar, Elena Brăilă, fosta şefă a Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Ialomiţa, a primit şi ea o pedeapsă cu executare.

Ancheta amintită mai sus a fost instrumentată în anul 2008 de Biroul Teritorial DNA Slobozia, desfiinţat în cursul acestui an în urma unor măsuri de restructurare impusă de structura centrală a instituţiei. Dosarul a fost instrumentat de însuşi Dumitru Cristudor, fostul şef al DNA Slobozia condamnat de instanţă la 3 ani de închisoare cu executare, după ce a fost urmărit penal de proprii săi colegi de la Bucureşti.

Faptele de care Cazacu Marinică se face vinovat s-au petrecut, potrivit rechizitoriului în anul 2006, pe vremea când acesta deţinea funcţia de prefect al judeţului Ialomiţa. Concret, atât el, cât şi Elena Brăilă, fosta şefă a Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Ialomiţa, au retrocedat ilegal o suprafaţă de 225 de hectare de teren agricol, în zona Manasia – Urziceni, din judeţul Ialomiţa.

Din anchetă a reieşit faptul că Brăilă şi Cazacu au determinat punerea în posesie de terenuri din patrimoniul Agenţiei Domeniului Statului a unor persoane în detrimentul altor persoane fizice. Mai mult, respectivele terenuri erau foarte bine cotate, fiind amplasate în apropierea Drumului Naţional 2A, care face legătura între Bucureşti şi Constanţa.

Pe lângă condamnări, instanţa din Ploieşti a decis ca atât liderul PD-L Ialomiţa, cât şi fosta şefă a OJCPI Ialomiţa să plătească despăgubiri în valoare de 7 milioane de euro. 6 milioane de euro vor fi acordate Agenţiei Domeniului Statului, iar un milion celor 151 de părţi civile, reprezentate de persoanele vătămate în acest dosar. De asemenea, instanţa a menţinut sechesturl impus în urma punerii în mişcare a acţiunii penale pe numele celor doi.

Decizia Judecătoriei Ploieşti nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Ploieşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.