Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul premier canadian Stephen Harper iese din viaţa politică şi începe o carieră în consultanţă

canada

Fostul premier conservator canadian Stephen Harper, care a condus guvernul între 2006 şi 2015, a anunţat vineri că demisionează din parlament şi părăseşte viaţa politică, pentru o carieră în sectorul privat, transmit Reuters şi AFP. Harper, în vârstă de 57 de ani, renunţă astfel la funcţia de deputat de Calgary, după 18 ani în care a reprezentat în parlamentul federal capitala industriei petroliere canadiene. El demisionase de la conducerea conservatorilor în urma eşecului în alegerile legislative din octombrie trecut, în faţa liberalilor lui Justin Trudeau.

'Părăsesc viaţa politică mândru de ceea ce echipa noastră a realizat. Ţara noastră trebuie să continue să servească drept un model de prosperitate şi de libertate. Continuaţi să apăraţi principiile pentru care noi ne-am luptat aici, în Canada, şi în străinătate', a declarat el, într-o postare pe Youtube şi prin intermediul unui comunicat. Deşi nu a precizat care îi sunt intenţiile pe viitor, fostul premier a înfiinţat deja, împreună cu doi colaboratori apropiaţi, în decembrie 2015, firma de consultanţă Ottawa, Harper & Associates Consulting Inc., care îşi oferă serviciile companiilor doritoare să se extindă în străinătate. 'Dnul Harper este preşedinte al consiliului de administraţie şi director general şi a format o echipă de experţi în politică, comunicare şi afaceri', a declarat pentru AFP purtătoarea sa de cuvânt, Anna Tomala. 'Firma va activa în domeniile tehnologiei, finanţelor, energiei, infrastructurii şi industriei, între altele, în SUA, Europa, Orientul Mijlociu şi Asia', a precizat ea.

În luna mai, o sursă declara pentru Reuters că mai multe companii l-au solicitat pe Harper pentru a face parte din consiliile lor de administraţie, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.