Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost premier israelian, condamnat la închisoare

justitie

Fostul premier israelian Ehud Olmert a fost condamnat luni de un tribunal din Ierusalim la opt luni de închisoare cu executare pentru coruptie în forma agravata, au anuntat mass-media israeliene, relateaza AFP.

Avocatii lui Ehud Olmert, sef al guvernului israelian din 2006 pâna în 2009, au anuntat imediat ca vor face apel, ceea ce suspenda aplicarea pedepsei.

Olmert, 69 de ani, a fost deja condamnat la sase ani de închisoare într-un alt caz de coruptie, în prezent în curs de examinare la Curtea Suprema. Olmert a fost declarat vinovat la 30 martie pentru ca a primit si a ascuns plicuri ce contineau mii de dolari de la omul de afaceri american Morris Talansky. Potrivit acuzarii, este vorba de cel putin 150.000 de dolari pe care Ehud Olmert i-ar fi utilizat fraudulos, dintr-un total de peste 600.000 de dolari dati de catre Morris Talansky.

Ehud Olmert a fost initial achitat în acest caz. Dar justitia israeliana a redeschis dosarul dupa ce fosta sa secretara si persoana de încredere Shula Zaken ar fi dezvaluit existenta unor înregistrari ale unor convorbiri compromitatoare pe care le-ar fi avut cu fostul premier israelian.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.