Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul preşedinte al Zimbabwe, Robert Mugabe, a primit imunitate și poate să rămână în țară

mugabe

Fostul preşedinte al Zimbabwe, Robert Mugabe, a primit imunitate de la urmărire penală şi i se va asigura securitatea în ţara natală ca parte a unui acord care a condus la demisia sa, au anunţat joi surse apropiate negocierilor, relatează Reuters şi dpa, conform agerpres.ro

Robert Mugabe şi soţia sa Grace pot să rămână în ţară şi nu vor fi urmăriţi penal, a declarat joi un purtător de cuvânt al partidului de guvernământ Zanu-PF. 

'El este încă venerat ca eroul eliberării noastre. El a contribuit imens la dezvoltarea ţării în ultimii 37 de ani', a declarat purtătorul de cuvânt al Zanu-PF, Simon Khaya Moyo. 'Nu avem nimic împotriva lui Mugabe sau a soţiei lui. Oamenii vor ca el să se retragă. (Mugabe şi soţia sa) sunt liberi să rămână în ţară dacă doresc aceasta', a spus el. 

Mugabe, care a condus Zimbabwe timp de aproape patru decenii, a demisionat marţi după ce armata a preluat puterea şi partidul de guvernământ s-a întors împotriva lui. Emmerson Mnangagwa, fostul vicepreşedinte, urmează să fie învestit vineri ca preşedinte. 

Emmerson Mnangagwa a părăsit ţara, din motive de securitate, la scurt timp după înlăturarea sa din guvern, la 6 noiembrie. 

Cel supranumit 'crocodilul' din cauza caracterului său inflexibil, a fost deja propulsat duminică preşedinte al partidului Zanu-PF. 

Ascensiunea sa în funcţia supremă barează drumul fostei prime doamne, impopulara Grace Mugabe, dornică să-i ia locul soţului ei la momentul oportun. 

Robert Mugabe, în vârstă de 93 de ani, s-a agăţat de putere timp de o săptămână după ce armata a preluat controlul, anunţând în cele din urmă marţi că demisionează, după ce parlamentul declanşase procedura de destituire. 

Mugabe, soţia sa şi membri ai partidului său au fost acuzaţi că au înăbuşit violent orice opoziţie precum şi de corupţie masivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.