Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul preşedinte argentinian Carlos Menem i-a fost invalidată candidatura pentru un nou mandat de senator

argentina

Fostul preşedinte argentinian Carlos Menem intenţiona să intre în cursa pentru un nou mandat de senator, dar autoritatea electorală a anunţat luni invalidarea candidaturii sale deoarece se află sub efectul unei condamnări la 7 ani de închisoare, transmite AFP, conform agerpres.ro

Menem, 87 de ani, poate face apel la această decizie, dar procesul electoral începe la finalul săptămânii cu alegerile primare naţionale, un preambul la parlamentarele din 22 octombrie. 

O parlamentară a coaliţiei guvernamentale Cambiemos a contestat candidatura fostului şefului de stat la Camera Naţională Electorală din Argentina, motivând că acesta nu îndeplineşte condiţiile de integritate pentru a activa în forul legislativ. 

Senator din 2005 din partea provinciei La Rioja (nord-vest), fieful său, Carlos Menem provine din mişcarea peronistă, el guvernând cea de-a treia economie a Americii Latine între 1989 şi 1999 cu o politică economică ultraliberală. 

În mai 2013, el a fost condamnat la şapte ani de închisoare petnru contrabandă cu arme între 1991 şi 1995 spre Croaţia şi Ecuador, două ţări aflate sub embargo. Pedeapsa a fost confirmată la recurs. 

Instanţa l-a condamnat de asemenea la 14 ani de ineligibilitate. 

Până în prezent, imunitatea parlamentară l-a protejat de orice încarcerare. Din cauza vârstei sale şi a stării de sănătate fragile, este totuşi puţin probabil ca fostul preşedinte să fie închis dacă tocmai îşi va pierde imunitatea, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.