Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul primar al Reșiței, sub control judiciar

Mihai Stepanescu

Tribunalul Caraş-Severin a dispus, vineri, înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu pentru fostul primar al municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, cu măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile, începând de vineri, până pe data de 18 aprilie, precum şi acordarea unui nou termen de judecată pentru data de 15 martie.

Potrivit Tribunalului Caraş-Severin, pe data de 15 martie, la ora 11,00, va fi citat din nou 'inculpatul Stepanescu Mihai, prin I.P.J. Timiş - Serviciul de Investigaţii Criminale - Biroul de Supravegheri Judiciare, precum şi inculpaţii Tăune Stelian şi Şandru Antonia Ioana care au lipsit în mod nejustificat la acest termen'. În baza Codului de procedură penală, fostul primar al Reşiţei va trebui să respecte anumite obligaţii, printre care să se prezinte la Tribunalul Caraş-Severin de câte ori este chemat, să informeze aceeaşi instanţă dacă îşi schimbă locuinţa, să se prezinte la Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul I.P.J. Timiş, conform programului de supraveghere întocmit de către acesta sau ori de câte ori este chemat, să nu depăşească limita teritorială a ţării decât cu încuviinţarea prealabilă a Tribunalului Caraş-Severin.

De asemenea, Mihai Stepanescu este obligat să nu intre în incinta Primăriei Municipiului Reşiţa, să nu se apropie şi să nu ia legătura, direct sau indirect, pe nicio cale, cu co-inculpaţii Tăune Stelian şi Şandru Antonia Ioana, dar nici cu martorii. Mai mult decât atât, Stepanescu nu are voie să participe la manifestări sportive sau culturale ori la alte adunări publice, să deţină, să folosească şi să poarte arme, prin natura lor sau asimilate. În caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Decizia luată vineri de către Tribunalul Caraş-Severin poate fi contestată în 48 ore de la comunicare.

Mihai Stepanescu a fost ridicat de DNA pe data de 19 noiembrie 2015, fiind acuzat de luare de mită, iar pe 23 noiembrie a demisionat atât din funcţia de primar al municipiului Reşiţa, cât şi din cea de preşedinte executiv al PSD Caraş-Severin. În ordonanţa de la acea vreme a procurorilor se arăta că în perioada noiembrie 2014 - noiembrie 2015, Mihai Stepanescu, în calitate de primar al municipiului Reşiţa, a pretins şi primit diverse sume de bani ori bunuri şi servicii de la un om de afaceri pentru a-şi exercita în mod necorespunzător atributele funcţiei de primar, în sensul atribuirii în mod discreţionar a unor contracte de lucrări de interes public, societăţii comerciale reprezentată de acesta din urmă, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.