Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul primar liberal din Baia Mare candidează din partea PER

baia mare

Fostul primar liberal al municipiului Baia Mare, timp de 18 ani, Cristian Anghel, s-a înscris în Partidul Ecologist Român (PER) şi a devenit vicepreşedintele filialei Maramureş a formaţiunii, fiind prezentat, sâmbătă, ca şi candidat pentru CL Baia Mare, CJ şi, posibil, pe listele parlamentare din toamnă. 

"Încercăm să facem o construcţie durabilă a PER la nivel politic şi nu numai. În Maramureş, încercăm să revitalizăm activitatea la nivelul filialei teritoriale, şi cred că vom avea colegi care să fie competenţi şi să ştie ce au de făcut. Opţiunea mea pentru acest partid n-a fost o opţiune simplă, am încercat să analizez mai multe variante şi, practic, am fost cumva nevoit să iau o asemenea decizie, aşteptând destul de mult semnale din partea zonei în care am activat 24 de ani, adică zona liberală" a precizat, sâmbătă, Cristian Anghel, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PER Maramureş. 

Fostul edil al municipiului Baia Mare a mai arătat că se aşteaptă la o campanie electorală "dificilă". 

"Campania electorală este dificilă pentru toţi, degeaba cred unii că toate lucrurile sunt rezolvate, şi o să apară surprize. Electoratul nu este hotărât în totalitate ce opţiune să aibă şi atunci e evident că va fi o bătălie pe zona de nehotărâţi şi a acelora care nu şi-au exprimat intenţia de a veni încă la vot (...) Acum, în campanie, avem de a face cu trei categorii de votanţi: votul emoţional, votul tehnic şi votul doctrinar, care, din păcate, în România a dispărut" a spus Anghel. 

Liderii PER Maramureş au anunţat la conferinţa de presă şi candidatul pentru municipiul Sighetu Marmaţiei, în persoana lui Cristian Fernea, urmând ca, în cel puţin două săptămâni, să fie anunţat şi candidatul pentru municipiul Baia Mare. 

Preşedintele PER, Dănuţ Pop, s-a declarat convins că filiala din Maramureş va obţine la alegerile locale din iunie un scor bun şi a spus că nu exclude o alianţă cu partidele importante de centru - dreapta pe viitor. 

Cristian Anghel, primar al municipiului Baia Mare, care deţinea şi funcţia de preşedintele al PNL Maramureş, a fost trimis în judecată în anul 2007. 

Fostul primar a fost condamnat în martie 2010 de Curtea de Apel Cluj la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru neglijenţă în serviciu şi corupţie, după ce şi-a dat acordul pentru achiziţionarea unui imobil social pentru care Primăria Baia Mare a plătit aproape 550.000 de euro, deşi valoarea de piaţă a clădirii a fost evaluată de experţi la 150.000 de euro. 

Acesta a fost eliberat condiţionat în anul 2011 în urma unei decizii definitive a Tribunalului Maramureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.