Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul procuror general al Marii Britanii, angajat de familia milionarului Adamescu

primm.ro
alexander adamescu

Lordul Peter Goldsmith, fost procuror general al Marii Britanii din perioada în care guvernul britanic era condus de Tony Blair, este avocatul din Londra al lui Alexander Adamescu, fiul magnatului Dan Grigore Adamescu, scrie evz.ro.

Peter Goldsmith este cel care oferit guvernului Blair justificarea juridică necesară pentru participarea Marii Britanii la războiul din Irak din 2003 şi, totodată, apărătorul lui Andrei Pavlov, personaj controversat aflat în strânsă legătură cu mafia rusă.

Ponta, un nou atac la tehnocrați: Incompetența ucide

Problemele cu legea ale magnatului Dan Grigore Adamescu și ale fiului Alexander Adamescu i-au determinat pe cei doi să caute asistență juridică internațională mai ales pe falimentarea companiei Astra Asigurări, societate care era numărul unu pe piață înainte de prăbușire şi intrarea în faliment, dar și în urma mandatului de arestare european emis pe numele lui Alexander Adamescu de autoritățile române.

DOLIU în familia Erbașu

Doi miniștri din Guvernul Cioloș, atacați dur: Incompetența programatică

Aflat în prezent în Londra, Alexander Adamescu a fost pus în libertate în iunie de o instanță engleză până la judecarea efectivă a cererii de extrădare deși autoritățile române ceruseră arestarea acestuia.

Cu o lună înainte Adamescu jr anunțaseră că una din societățile familiei sale va da în judecată Statul român la o curte internațională de arbitraj, cel mai probabil Curtea de Arbitraj de la Washington. Publicația Bizlawyer anunță că familia Adamescu a ales ca asistență judiciară pentru arbitrajul internațional societatea de avocatură americană Debevoise & Plimpton al cărei asociat este, la biroul londonez, nimeni altul decât lordul Peter Goldsmith, fost Procuror General al Marii Britanii în perioada 2001 – 2007.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.