Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul şef al Serviciului Permise Argeş va fi eliberat condiţionat

ciocanel judecator

Tribunalul Argeş a admis definitiv, miercuri, eliberarea condiţionată a fostului şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV), comisarul-şef Gheorghe Codruţ Vlăsceanu, care executa la Penitenciarul Colibaşi o condamnare pentru fapte de corupţie în "Dosarul permiselor". Instanţa a respins contestaţia formulată de procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DNA împotriva unei decizii a Judecătoriei Piteşti, prin care se dispunea liberarea condiţionată.

"Admite propunerea Comisiei din cadrul Penitenciarului Colibaşi. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Vlăsceanu Gheorghe Codruţ, dacă nu este arestat sau deţinut în altă cauză", se arăta în hotărârea Judecătoriei Piteşti din data de 1 noiembrie, rămasă definitivă prin decizia Tribunalului Argeş. Fostul şef al SPCRPCIV Argeş, comisar-şef Gheorghe Codruţ Vlăsceanu, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), pe 14 aprilie 2014, la 6 ani închisoare cu executare pentru fapte de corupţie. Judecătorii au admis apelul declarat de inculpat şi au redus condamnarea dată acestuia în 2012 la Curtea de Apel Târgu Mureş, de la 14 ani închisoare la 6 ani închisoare. De asemenea, ÎCCJ a redus condamnările şi în cazul altor 23 de inculpaţi din acest dosar. Printre aceştia se numără Vasile Voinea (comisar-şef în cadrul serviciului), care a primit 6 ani închisoare cu executare (redus de la 11 ani şi 8 luni), Daniel Zidaru (subcomisar de poliţie), care a primit 6 ani cu executare (redus de la 11 ani şi 4 luni de închisoare) şi Laurenţiu Ionuţ Bălan (inspector de poliţie), care a primit 6 ani cu executare (redus de la 9 ani şi 6 luni).

Dosarul a fost trimis în instanţă în anul 2008. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în perioada 2006 - iunie 2008, pe raza judeţului Argeş şi-a desfăşurat activitatea un grup infracţional organizat, care a acţionat în scopul obţinerii unor sume de bani pretinse şi primite de la mai multe persoane, pentru a le facilita acestora obţinerea în mod fraudulos a permiselor de conducere de la SPCRPCIV Argeş.

Membrii acestui grup şi-au asumat mai multe "îndatoriri", respectiv racolarea persoanelor din mai multe judeţe, interesate să obţină permisul de conducere prin coruperea unor funcţionari publici, schimbarea domiciliului viitorilor candidaţi, falsificarea documentelor necesare schimbării domiciliului, facilitarea promovării, în mod ilegal, a examenului pentru obţinerea permisului de conducere, conform Agerpres.

Procurorii au stabilit că Vlăsceanu, în calitate de şef al SPCRPCIV Argeş, a primit, în perioada martie 2008 - iunie 2008, suma totală de 13.250 de euro, 7.200 de lei şi produse în valoare de 1.550 de lei de la mai multe persoane, în scopul facilitării obţinerii frauduloase a permisului de conducere de către 32 de candidaţi şi al îndeplinirii formalităţilor privind înmatricularea unui autoturism.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.