Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotbalul câștigă teren la Deva

fotbal

Fotbalul din Deva face progrese de la an la an. Oraşul nu a avut o tradiţie fotbalistică asemeni Hunedoarei sau Petroşaniului, dar echipa formată în urmă cu numai trei ani a progresat foarte mult. A început în Liga a IV-a, iar parcusul a fost unul bun. În acest sezon, echipa CNS Cetate Deva a promovat în Liga a III-a şi a urcat constant în clasament. În câţiva ani poate emite pretenţii pentru accederea în Liga a II, crede Petru Mărginean, candidatul PNL la Primăria Municipiului Deva.

„Am considerat că toate sporturile iubite de români trebuie să-şi găsească loc la Deva. De aici a şi pornit ideea înfiinţări unei echipe noi de fotbal care să reprezinte oraşul. Începutul a fost unul bun, echipa s-a închegat repede şi a început să se impună în faţa adeversarilor. Acum, CNS Cetate este în Liga a III-a. Lotul este unul sudat, are acelaşi antrenor încă de la început. Împreună cu Federaţia Română de Fotbal ne gândim să modernizăm baza sportivă în perspectiva promovării în liga următoare. Echipa are nevoie de un stadion decent, cu gazon îmbunătăţit, de tribune modernizate şi acoperite, de o instalaţie de nocturnă, dar şi de o pistă reabilitată care să poată fi utilizată şi de sportivii de la celelalte discipline.”

Deva este al treilea oraş din ţară în care va funcţiona un Centru de Excelenţă pentru juniori. Propunerea Federaţiei Române de Fotbal a găsit înţelegere la administraţia deveană. Petru Mărginean crede că numai prin crearea unor baze de selecţie şi pregătire, fotbalul românesc are şanse să se dezvolte.

„Centrul de Execelenţă va funcţiona din toamna acestui an. Deja au fost selectaţi juniorii care se vor pregăti aici, iar părinţii lor au venit să vadă condiţiile oferite. Copiii au cazarea şi masa asigurate la Colegiul Naţional Sportiv Cetate Deva. Tot aici vor merge şi la şcolaă. Antrenamentele se vor desfăşura la baza sportivă aflată în amenajare lângă stadionul Cetate. Investiţia aparţine FRF. Meciurile importante le vor defăşura pe stadionul mare. Iată încă un motiv în plus pentru demararea cât mai rapidă a proiectului de modernizare a bazei sportive Cetate.”content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.