Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Ordin la PSD: Hrebenciuc trebuie executat sumar

Se pare că premierul Victor Ponta a vorbit serios. Parlamentarii social-democrați sunt chemați obligatoriu la plenul de luni a Camerei Deputaților în care se va lua la cunoștință de demisia lui Viorel Hrebenciuc.

De ce este foarte importantă prezența la plenul de luni?

În acest moment Viorel Hrebenciuc și-a dat demisia și Comisia Juridică nu mai poate dezbate solicitarea DNA de încuviințare a arestării preventive. Demisia este un act unilateral de voință și deci omul nu mai e deputat.

NUMAI că vacantarea postului de deputat se face în plenul Camerei Deputaților reunit în cvorum în cadrul căruia președintele de ședință va citi demisia și deci plenul va aproba o hotărâre de vacantare a postului care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Abia după publicarea acelei hotărâri în Monitorul Oficial DNA poate lua măsuri directe împotriva lui Viorel Hrebenciuc. În cazul foarte probabil în care plenul nu se va reuni în cvorum, deși nu mai este deputat DNA-ul nu se poate atinge de Hrebenciuc.

SMS-ul trimis de Valeriu Zgonea are rolul de a-i mobiliza pe social-democrați la plen. E foarte interesant dacă aceștia vor veni sau își vor apăra colegul în ciuda deciziei conducerii partidului.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.